Les inscripcions per participar a la Festa de la Fil.loxera estan obertes fins diumenge a mitjanit

29/05/2024 - 17:30h

Es poden formalitzar per internet o presencialment a La Fassina

A falta de menys de quatre mesos per tornar a combatre la plaga de la fil·loxera els propers 7 i 8 de setembre a Sant Sadurní d’Anoia, les persones que vulguin participar enguany a la festa tenen d’inscriure’s fins aquest diumenge a la mitjanit.

La inscripció s’ha de formalitzar a través de la pàgina web www.festadelafiloxera.cat. No obstant, , totes aquelles persones que no puguin fer-ho online, ho podran fer presencialment a la Fassina de Can Guineu dins del seu horari habitual i fins el mateix diumenge.

Les persones que vulguin participar en la Festa del dia 7 i 8 a la nit hauran d’escollir amb quin dels elements ho volen fer, ja que només se’n pot escollir un, i en cas dels elements de foc hauran d’escollir, també, en quin dels actes volen participar. Com ja va succeir l’any passat, en cada grup de participants existeix un número màxim d’inscrits, que s’assignarà per ordre de registre. A més, tots els participants majors d’edat hauran d’adjuntar el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual, en el moment d’omplir el formulari.

Una de les principals novetat d’aquest any és que tothom que vulgui participar a la Festa adulta amb element de foc ha d’haver complert els 18 anys abans de l’1 de juliol del 2024.

Inscripcions per la Festa infantil

D’altra banda, també està obert el periode d’inscripció per la festa infantil. En aquest cas cal recordar que només està permès ser portador d’un element de foc si aquell dia ja s’han complert els 10 anys d’edat. Els més petits podran apuntar-se a la Festa com a Larves (nascuts entre 2017-2019), Pagesos/es (nascuts fins al 2020) i Timbalers/es (nascuts fins al 2020).

Una altra de les novetats d’aquest anys és que la Festa infantil comptarà amb un nou grup de ceps juvenils, com ja s’està fent amb el grup de Fil·loxeretes Juvenils. Per apuntar-s’hi cal tenir entre 15 i 17 anys, ambdós inclosos.

Des de l’Associació Festa de la Fil·loxera es recorda que per ser portador de qualsevol element s’ha de ser soci de l’entitat. En el cas dels menors d’edat, cal que el pare, mare o tutor legal també sigui soci.

Finalment, degut a la normativa actual, per participar en la Festa és necessari que els participants facin el curs de Formació de Consumidors Reconeguts com a Experts (CRE). L’hauran de superar totes aquelles persones que vulguin participar en la Festa de la Fil·loxera o a qualsevol acte de foc en què prenguin part els elements de l’Associació. Pels participants en la Festa de la Fil·loxera Infantil també hi haurà cursos programats. En aquest cas, els pares o tutors legals dels menors també hauran de fer el curs, participin o no en la Festa.

També et pot interessar

Comentaris