L’ACA anul·la la multa a l’Ajuntament de Pacs per excedir el consum d’aigua

23/05/2024 - 16:01h

L’Ajuntament ha pres mesures com ara l’aprovació d’un Pla d’Emergència per Sequera i una campanya de conscienciació per a l’estalvi

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha anul·lat la multa de prop de 12.500€ per haver excedit els límits de consum d’aigua que va posar a l’Ajuntament de Pacs. El consistori va posar fil a l’agulla per aplicar les mesures correctores i preventives a les que s’ha compromès per reconduir la situació. L’Ajuntament ha desenvolupat un Pla d’Emergència per Sequera i va crear un comitè de sequera per avaluar regularment la situació i ajustar les retriccions segons el moment.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha fet una campanya per conscienciar sobre l’estalvi de l’aigua, amb el repartiment gratuït de filtres d’estalvi d’aigua a les llars del municipi i a les escoles. Així mateix van convocar un campionat d’estalvi d’aigua per incentivar la participació ciutadana.

A més de les accions immediates, l’Ajuntament va posar en marxa l’expedient per a una nova ordenança que reguli les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i els usos de l’aigua durant situacions de sequera, reafirmant el seu compromís amb la gestió sostenible de recursos hídrics.

També et pot interessar

Comentaris