Completada la restauració de l’àngel del Campanar de la basílica de Santa Maria

22/05/2024 - 10:20h

L’obra ha consistit en adreçar i reforçar l’eix central, al damunt del qual hi ha el parallamps.

Aquesta setmana ha acabat la restauració de l’àngel del campanar de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, que estava malmès des de l’esclafit del 31 d’agost del 2022. Els treballs van demanar muntar una gran bastida i desmuntar les peces de l’àngel, que van quedar subjectades al capdamunt de la mateixa bastida mentre durava l’actuació. L’obra ha consistit en adreçar i reforçar l’eix central, al damunt del qual hi ha el parallamps (que també es va desmuntar); recuperar la funció de penell, fent que l’àngel pugui tornar a girar, amb un mecanisme nou que inclou dos rodaments; restaurar totes les peces ceràmiques malmeses de la part superior del campanar; i tornar a muntar les peces de l’àngel (que pesa uns 150 kg) al voltant de l’eix central, així com també el parallamps.

En els propers dies es procedirà a desmuntar la bastida de la plaça del campanar.

I es procedirà a col·locar el pinacle del campanaret petit de la façana principal costat sud, que també va caure per l’esclafit. En aquest cas, s’ha pogut conservar i restaurar la base del pinacle i s’ha fet de nou la part superior del pinacle. Aquesta actuació es farà amb una petita bastida a la mateixa teulada, ja que ha estat impossible realitzar-la amb una grua adient.

Totes aquestes obres s’han realitzat per l’empresa Récop i han estat sufragades per l’assegurança de la parròquia de Santa Maria, el bisbat de Sant Feliu de Llobregat i l’ajuntament de Vilafranca del Penedès.

En breu es començarà la propera fase de restauració de la basílica, que correspon a la façana nord, i que serà sufragada per la Diputació de Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris