Aiguat, tronades, calamarsa i un fibló en una nova jornada de pluges al Penedès

16/05/2024 - 16:54h

A Vilafranca s’han registrat aquest migdia 31,5 litres en menys de mitja hora i l’alerta per pluja es mantindrà tota la tarda

Els dies d’inestabilitat meteorològica d’aquesta setmana han deixat bons registres de pluja, especialment dimarts i avui dijous. La pluja ha sorprès cap al migdia amb una tempesta d’aigua, localment intensa, llamps i, en alguns moments, calamarsa, en punts com Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca o Olèrdola.
Els registres, fins a primera hora d’aquesta tarda, parlen de 43,4 litres a Santa Margarida i els Monjos; 37,4 a Vilafranca (31,5 en menys de mitja hora); 32 litres a Viladellops (Olèrdola); 25,5 a Font-rubí; 12 a Sant Cugat Sesgarrigues; 13,2 litres a Mediona, i 8,6 a Sant Sadurní, segons dades aportades per Meteo Penedès. La pluja caiguda entre dimarts i dijous ha deixat a l’Alt Penedès una acumulació d’entre els 30 i els 60 litres, segons la zona.


Tot i que els registres de pluja acumulada aquest matí no han sigut tan intensos al Baix Penedès, sí que s’ha pogut veure des de diferents punts de la costa, com ara Cunit o Calafell, una mànega força potent associada a la tempesta que estava caient sobre el mar i que ha arribat a tocar terra. A primera hora d’aquesta tarda, però, ha crescut un nucli tempestuós al nord del Baix Penedès, que ha deixat 16 litres en menys de mitja hora a l’estació meteorològica del Montmell.

La calamarsa caiguda a l’Alt Penedès no sembla haver perjudicat excessivament, segons les primeres inspeccions, la vinya, tal i com ha informat el responsable del sector d’Unió de Pagesos, Josep Marrugat.

També et pot interessar

Comentaris