Vilafranca acollirà el primer mercat de les entitats de l’economia social i solidària

15/05/2024 - 17:21h

El 25 de maig a la plaça de l’Oli i la plaça Vall del Castell

El primer mercat de les entitats de l’economia social i solidària (ESS) reunirà 30 entitats de la vegueria que mostraran i vendran els seus productes als compradors. El mercat, que s’ha batejat com La Masovera, oferirà un ampli ventall de possibilitats als visitants en un intent de palesar la diversitat de productes que les entitats de l’ESS posen al mercat. Drons, caravanes, embotits, gelats, fruites i verdures o hortalisses en seran alguns d’aquests productes.

L’Ateneu Cooperatiu Coopsetània, organizador de la mostra, ha presentat aquesta setmana el mercat que s’instala.larà el dissabte 25 a la plaça de l’Oli i la plaça Vall del Castell de Vilafranca entre les 9 del matí i les 2 del migdia. Jordi Torrents, membre de l’Ateneu, explicava que un dels grans objectius del mercat “és visualitzar tant les entitats com els seus productes i fer veure a la ciutadania que l’economia social i solidària està present en molts aspectes de les nostres vides”.

A més de les parades, els visitants també gaudir de diferents activitats, un esài gastronòmic i de música en directe. Coopsetània vol aprofitar la tirada que té el tradicional mercat de dissabte de Vilafranca per tenir una major visibilitat de la seva proposta.

La Masovera de Vilafranca obrirà, a més, la quinzena de l’ESS que s’allargarà fins el 8 de juny amb 40 activitats repartides en 20 municipis de la vegueria. Marta Raventós, de Coopsetània, va destacar la varietat de l’oferta de la quinzena. Hi haurà xerrades, tallers, tastos, presentacions, cinema i, fins i tot, la segona edició de la copa de futbol inclusiu al camp de la Cuitora de La Llacuna, el 8 de juny. Igualment, hi haurà una jornada de portes obertes de l’obrador col.lectiu La Gatera de Font-rubí.

Alguns dels 40 actes es duran a terme a diferents municipis de l’Alt i el Baix Penedès, entre ells Sant Joan de Mediona, Olesa de Bonesvalls, Torrelles de Foix, Vilafranca, Calafelll, Sant Jaume dels Domenys o el Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris