El Rotary Club premia als millors estudiants de Vilafranca del curs 22-23

08/05/2024 - 19:03h

També entrega el Premi a la Trajectòria Professional per Josep Ametller d’e ‘Ametller Origen.

El Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès va acollir l’entrega de la 29a edició dels Premis Joan Palau als Millors Estudiants de Vilafranca que concedeix anualment el Rotary Club de Vilafranca. Els estudiants amb millors notes a les proves d’accés a la universitat del curs 2022-2023 van ser Sira Clavero Bonell, Núria Navarro Balaguer i Àlex Lasurt Vadell. Tots ells tindran l’oportunitat de participar en un Camp d’Estiu del Rotary Internacional durant dues setmanes. El president de l’entitat, Josep Ramon Rodríguez, i el responsable internacional del Rotary Club Vilafranca, David Amorós, juntament amb l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, van ser els encarregats de fer l’entrega de premis. A més, l’acte també va servir per a fer entrega al Premi a la Trajectòria Professional a l’empresari, Josep Ametller d’Ametller Origen.

Un dels objectius del Rotary Club per continuar amb l’entrega d’aquests reconeixements, és que “permet als joves gaudir duna experiència molt enriquidora i establir relacions amb altres realitats i cultures diferents a la seva, en un idioma que no és el matern”, recordava Josep Ramon Rodríguez. Els Campus d’Estiu tenen una durada de dues setmanes i estan organitzats per Clubs Rotarys de la zona on viatges els joves, que poden escollir entre 50 opcions.

El primer premi ha estat per l’estudiant de biomedicina de la Universitat de Lleida, Sira Clavero Bonell, provinent de l’Institut Milà i Fontanals. Amb una nota mitjana de 9,7, viatjarà a un camp de Suècia. Núria Navarro Balaguer ha obtingut el segon premi. Amb una nota d’accés de 9,6 va ser alumne de l’Institut Milà i Fontanals i actualment estudia el grau de fisioteràpia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Assistirà a un camp dels fiords de Noruega. El tercer premi ha estat per, Àlex Lasurt Vadell, amb una nota de 9,2. Alumne de l’Escola Montagut, actualment estudia enginyeria química a la Universitat de Barcelona. Viatjarà a un camp esportiu a la Toscana (Itàlia).

El procés de selecció dels premiats es fa a través dels centres escolars de secundària de Vilafranca del Penedès. Cada institut facilita una llista amb els tres alumnes amb millor expedient d’aquell curs. D’aquests llistats, en surten els tres amb les notes més altes.

Reconeixement a la trajectòria professional de Josep Ametller

Durant l’acte d’entrega de premis, també es va lliurar el Premi a la Trajectòria Professional a l’empresari Josep Ametller i fundador d’Ametller Origen. Tot i que actualment compta amb 140 botigues i 3.500 treballadors, els seus orígens son de família pagesa, concretament del mercat municipal de Vilafranca. Ametller va agraïr el premi recordant que va començar “amb 28 anys i 30.000€”. Ara el projecte segueix creixent, sense perdre els valors fundacionals, centrat en l’agricultura, els nostres obradors i les botigues”.

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, va destacar la humilitat i la persistència de Josep Ametller. A més a més, destacava la importància de premis com els del Rotary Club de Vilafranca com “una oportunitat per gaudir d’estades a l’exterior”, i remarcat que l’esforç i el treball constant “permeten fer realitat les nostres fites”.

També et pot interessar

Comentaris