Oposició veïnal a la possible instal·lació d’un gran supermercat a la urbanització Nirvana-Masos de Coma-ruga

Veïns protestant contra el projecte d’una nova gran superfície al municipi del Vendrell.
07/05/2024 - 19:32h

Una plataforma d’afectats alerta que el projecte uneix fins a quatre solars a tocar de la carretera N-340, amb una superfície de 6.000 metres quadrats.

L’anomenada Plataforma d’Afectats de la Urbanització Nirvana-Masos de Coma-ruga, al municipi del Vendrell, s’oposa a la possible instal·lació d’un gran supermercat de planta baixa més una d’alçada a la zona. Creu que és una “barbaritat” que hi hagi 11 grans superfícies comercials al Vendrell i tres més en tràmit, per la qual cosa demana la suspensió de llicències de propostes alimentàries de grans dimensions com afirma que “han fet altres municipis”.

En una compareixença pública aquest dimarts, l’esmentada plataforma veïnal ha explicat que té constància que hi ha un projecte per construir una gran superfície comercial al barri i que ocuparia 6.000 metres quadrats ajuntant 4 solars. “Això fa que no es quedin com els altres negocis a la franja de la carretera N-340, sinó que entren dins de la nostra urbanització”, diu la plataforma.

El mateix col·lectiu apunta que els 3 edificis que estan al costat de l’indret on aniria la gran superfície no estan recepcionats per l’Ajuntament del Vendrell, la qual cosa suposa que es tracta d’una zona privada i, per tant, no s’hi pot fer cap entrada d’accés. “Seria molt dur que l’Ajuntament també es posés a fer això només per beneficiar a la gran superfície”, avisen els veïns.

“L’entrada que volen fer des de l’N-340 és la nostra única sortida en cas d’emergència i Protecció Civil i Bombers ens diuen que seria una barbaritat”, afegeix la plataforma d’afectats.

Quant a la sortida de vehicles pel carrer Consultat de Mar, ja dins de la urbanització Nirvana-Masos de Coma-ruga, suposaria -diuen els veïns contraris al projecte- “el pas de camions i tràilers de càrrega i descàrrega per la Creu del Sud, un carrer estret i també dins de la nostra urbanització”.

Més arguments en contra

Quant a més arguments que dona l’esmentada plataforma contrària a un nou supermercat al municipi del Vendrell, afirma que el soroll i la pol·lució faran mal a la tranquil·litat de l’indret d’una urbanització “abandonada per l’Ajuntament, amb fanals de 40 anys, manca de neteja i transport precari”.

També asseguren que l’impacte urbanístic i ambiental “és bestial”, que ja hi ha dos supermercats a l’esquerra i a la dreta del projectat, la qual cosa els veïns temen que suposaria el tancament d’un negoci existent i “quedaria la nau buida, que genera problemes d’ocupacions; alhora que el pàrquing ja és avui dia una zona de botellots per la discoteca” a la zona. “Sembla que l’objectiu de l’Ajuntament sigui acabar amb la nostra urbanització (…), on estaríem pagant impostos de zona residencial quan en realitat això ens converteix en zona urbana i ben transitada”, conclou la Plataforma d’Afectats de la Urbanització Nirvana-Masos de Coma-ruga.

També et pot interessar

Comentaris