Som Poble-ERC diu que el govern ha adjudicat el nou servei de neteja del Vendrell “tard i malament”

Marc Robert durant la roda de premsa d’aquest dilluns.
07/05/2024 - 13:10h

Assegura que s’ha perdut una bona oportunitat per estalviar diners amb una gestió municipal del servei.

El grup municipal Som Poble-ERC de l’Ajuntament del Vendrell ha criticat l’adjudicació del nou contracte de la neteja viària a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), aprovada dilluns 29 d’abril únicament amb els vots del govern del PSC i PP, i diu que aquesta adjudicació s’ha fet “tard i malament”.

A més, el portaveu del grup, Marc Robert, va apuntar aquest dilluns en roda de premsa que FCC és la mateixa empresa que en els darrers 25 anys ha gestionat un servei que qualifica d’insuficient i que el nou contracte és per a 5 anys més.

Segons Robert, l’adjudicació arriba ‘tard’ perquè el contracte està caducat des de l’any 2016 i “han trigat 8 anys en renovar-lo, arrossegant agònicament una mala gestió constatada per tothom i sense cap control per part del govern”.

I Som Poble-ERC entén que la nova adjudiació s’ha fet ‘malament’ “perquè hem perdut una oportunitat per gestionar molt millor la neteja dels carrers i espais públics de forma més econòmica i eficient, si s’hagués escollit gestionar directament aquest servei per part de l’Ajuntament o amb una empresa pública municipal”.

Només l’estalvi de l’IVA que hagués suposat la gestió directa, d’acord amb les xifres del principal grup de l’oposició municipal vendrellenca, es concreta en 1,3 milions d’euros, “que s’haurien pogut de dedicar a millorar el servei o invertir-los en altres necessitats del municipi, a part de disposar d’una major flexibilitat, acumular coneixement i millors condicions laborals per la plantilla”.


“En el moment de decidir quina era la forma més eficient i sostenible per gestionar el servei, tal com marca la normativa, es va obviar expressament comparar quina era la forma que comportaria un major
estalvi econòmic”, diu Som Poble-ERC.

El mateix grup polític assegura que malgrat les al·legacions que va presentar en aquest sentit el PSC va decidir “tirar pel dret i això ens va obligar a presentar un recurs contenciós, que ara ja està pendent de
sentència”. És per això que Som Poble-ERC va demanar en el ple d’adjudicació del servei deixar el punt sobre la taula i esperar a la sentència del contenciós, “i així evitar mals majors”. Aquesta petició només va ser secundada per l’oposició en ple, que va veure com l’adjudicació tirava endavant gràcies a la majoria de l’equip de govern.

I, d’altra banda, Som Poble-ERC remarca que va demanar al govern vendrellenc que els 56.000 euros que s’ha compromès FCC a pagar cada any pel deguiment del contracte “es dediquin exclusivament a aquesta
finalitat i no pas a tapar forats en altres partides, com malauradament acostuma a fer el govern socialista”. “S’ha de garantir que fins l’últim dels 2.342.410 euros que pagarem anualment a FCC es dediquin a complir escrupolosament els compromisos del contracte”, s’afegeix des de Som Poble-ERC.

Finalment, Marc Robert va lamentar de nou que eliminessin la partida per fer campanyes d’educació ambiental que estava prevista inicialment. “No és més net qui més neteja sinó qui menys embruta, i és imprescindible invertir recursos en conscienciar la ciutadania en la necessitat de tenir cura dels espais públics del municipi i reduir les necessitats de neteja”, va concloure Robert en la roda de premsa d’aquest dilluns.

També et pot interessar

Comentaris