L’institut Eugeni d’Ors homenatja la comunitat educativa

07/05/2024 - 09:25h

El centre reuneix professorat, alumnat, famílies i personal no docent del passat i el present

L’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca va dur a terme l’acte central de la commemoració del 90è aniversari del centre, un acte concebut com un homenatge a la comunitat educativa, que va comptar amb la participació d’alumnes i exalumnes, professors i exprofessors, famílies i personal no docent.

L’acte, que va ser conduït per la professora de Cicles Formatius Aina del Tio, es va obrir amb una actuació musical a càrrec de l’alumne de 1r d’ESO Dilan Quiles. La directora del centre, Verònica Arrufat, va donar la benvinguda fer una relació de les diverses activitats que s’han realitzat durant el darrer any per commemorar l’efemèride. Tot seguit, els historiadors i antics professors del centre, Salvador Campamà i Jordi Vidal, van fer una xerrada en la qual van relacionar les diverses etapes dels 90 anys d’història de l’institut amb el context de cada època.

Les alumnes Vinyet Comajuncosas, de 4t d’ESO, i Helena Sadurní i Alisson Medal, de Batxillerat, van oferir altres actuacions musicals que s’intercalaren entre els diversos parlaments. Una seixantena de cantaires de la coral del Centre Excursionista del Penedès, amb Imma Vinyes com a directora, van culminar la seva actuació fent ballar al públic.

Dolors Arbós i Toni Resta, antics directors i exalumnes del centre, van dissertar sobre els reptes que van haver d’afrontar durant els 30 anys que, de manera conjunta, sumen els seus mandats. Per la seva banda, els antics professors Eduard Inglada i Carme Salvadó van oferir una intervenció en la qual, a la vegada que lloaven la tasca docent, es mostraven crítics amb l’evolució de les polítiques educatives.

En representació de l’AFA hi van intervenir Joan Carles Damas, Ester Miquel i Mariona Monera, els quals van glossar els objectius d’anteriors juntes i també els de la present.

També hi va haver un parlament per part de dos representants de l’alumnat, Macià Dichós i Helena Sadurni, tots dos estudiants de batxillerat.

Per finalitzar, va haver-hi un reconeixement per a la vintena de professors que van col·laborar en el vídeo que es va projectar a l’exposició que va tenir lloc setmanes enrere a la capella de Sant Joan.

Es preveu que la commemoració del 90è aniversari culmini el curs vinent amb la celebració d’un sopar que aplegui alumnes, professorat, famílies i personal no docent, tant actuals com del passat.

També et pot interessar

Comentaris