Sant Sadurní d’Anoia es converteix en la capital de l’ecogastronomia de Catalunya

02/05/2024 - 12:11h

Entrega de distintius del col.lectiu Slow Food

Dilluns es va celebrar al celler de la Fassina de Can Guineu la trobada anual dels cuiners i cuineres que formen part del coŀlectiu ecogastronòmic Slow Food Catalunya. La trobada a Sant Sadurní va servir per lliurar els distintius que acrediten els nous membres de l’associació. Enguany, es van sumar al grup vuit nous restaurants, un menjador escolar, i com a gran novetat, es va donar la benvinguda al paraigua Slow Food-Km0 a dues escoles d’hostaleria.

L’acte el va apadrinar la xef Carme Ruscalleda, i també hi van assistir el conseller d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, David Mascort; l’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet; el regidor de Turisme, Pedro Campos, així com altres representants del consistori sadurninenc i la coordinadora del Departament d’Empresa i Treball, Sofia Moya.

Resistència
Carme Ruscalleda va demanar al sector capacitat de “resistència” per preservar la qualitat gastronòmica i del que mengem davant la indústria agroalimentària: “Estem posant en les seves mans la nostra alimentació i la nostra salut. Us encoratjo a continuar defensar la nostra cuina com un element distintiu de la nostra cultura, per menjar bo i sa”. Durant la trobada, coordinada pel restaurant sadurninenc Cal Ticus, es va anunciar també l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya.

Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre, que neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Fundada a Itàlia l’any 1989, actualment es troba representada en 122 països diferents.

També et pot interessar

Comentaris