Sant Sadurní d’Anoia es converteix en la capital de l’ecogastronomia de Catalunya


Entrega de distintius del col.lectiu Slow Food
Dilluns es va celebrar al celler de la Fassina de Can Guineu la trobada anual dels cuiners i cuineres que formen part del coŀlectiu ecogastronòmic Slow Food Catalunya. La trobada a Sant Sadurní va servir per lliurar els distintius que acrediten els nous membres de l’associació. Enguany, es van sumar al grup vuit nous restaurants, un menjador escolar, i com a gran novetat, es va donar la benvinguda al paraigua Slow Food-Km0 a dues escoles d’hostaleria.
L’acte el va apadrinar la xef Carme Ruscalleda, i també hi van assistir el conseller d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, David Mascort; l’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet; el regidor de Turisme, Pedro Campos, així com altres representants del consistori sadurninenc i la coordinadora del Departament d’Empresa i Treball, Sofia Moya.
Resistència
Carme Ruscalleda va demanar al sector capacitat de “resistència” per preservar la qualitat gastronòmica i del que mengem davant la indústria agroalimentària: “Estem posant en les seves mans la nostra alimentació i la nostra salut. Us encoratjo a continuar defensar la nostra cuina com un element distintiu de la nostra cultura, per menjar bo i sa”. Durant la trobada, coordinada pel restaurant sadurninenc Cal Ticus, es va anunciar també l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya.
Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre, que neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Fundada a Itàlia l’any 1989, actualment es troba representada en 122 països diferents.