L’Ajuntament del Vendrell aprovarà dilluns l’adjudicació del nou servei de neteja viària

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, en la roda de premsa per explicar el nou servei de neteja viària.
24/04/2024 - 16:52h

Se n’encarregarà l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, tindrà una vigència de 5 anys i un cost anual de 2,3 milions d’euros.

El ple de l’Ajuntament del Vendrell d’aquest mes d’abril, previst per dilluns que ve, dia 29, preveu aprovar l’adjudicació del nou contracte de servei de neteja viària al municipi, un dels contractes principals que mai signa una administració local i el qual tindrà una vigència de 5 anys i un cost anual de 2,3 milions d’euros.

Aquest nou contracte que s’adjudicarà al grup Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) actualitza un servei que havia quedat desfasat després del venciment de l’anterior en vigor des del 1999 i que, amb alguna modificació, havia anat allargant-se fins l’actualment, amb una població censada del Vendrell en més del doble d’habitants i també amb pràcticament el doble de longitud en carrers a tot el municipi.

L’inici de la licitació es va acordar al ple de desembre de 2022 i s’ha anat tramitant fins a la proposta d’adjudicació que, com apuntàvem, passarà pel ple d’abril.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que “aquest nou servei està dimensionat a les necessitats i magnituds actuals del Vendrell, arribant a tots els carrers de tots els nuclis habitats amb maquinària i baldeig d’aigua”. I ha apuntat que es tracta d’un punt que anirà a l’ordre del dia del ple “molt important, per la trascendència i pel temps que hi hem treballat”.

El nou servei agrupa el municipi per sectors, amb les freqüències de pas i tipus de neteja d’acord amb les seves característiques de densitat de població, activitats i temporada de l’any, que inclouen també els polígons industrials, el mercat municipal o els mercats ambulants. En tots els sectors es preveu la neteja a pressió i el baldeig d’aigua setmanal.

El nou servei també incorpora la recollida i reposició de les papereres, la neteja de les zones verdes, de les zones d’esbarjo de gossos i també la retirada de les herbes de la via pública. Amb el nou contracte també es renovaran les 124 papereres del passeig marítim del litoral vendrellenc per unes d’un model més resistent i de més capacitat.

Els serveis de neteja combinaran la escombrada manual, l’escombrada amb vehicle auxiliar amb hidronetejador per a les urbanitzacions i l’escombrada mecànica i mixta. En total s’incorporen nou vehicles elèctrics al servei. Com a novetat de maquinària, s’incorpora l’escombradora/baldejadora, amb doble perxa d’aigua i una autobaldejadora.

“S’amplia de manera notable la neteja a zones com els nuclis marítims i urbanitzacions que fins ara no estaven ben ateses”, ha dit l’alcalde vendrellenc.

Kenneth Martínez ha expressat també “la satisfacció de comptar amb nou servei de neteja viària que donarà la qualitat de l’entorn urbà que desitgem”; i ha xifrat en una quarantena els llocs de treball que tindrà FCC per a la neteja viària a tot el municipi. “Actualment no arribem a la trentena”, ha dit Martínez, que ha conclòs que amb el servei que s’adjudicarà dilluns “fem un salt qualitatiu com també vam voler fer amb el servei de recollida d’escombraries. La prioritat d’aquest govern és anar actualitzant els contractes públics”.

Un cop aprovada la licitació del contracte pel ple municipal i se signi, es preveu que el seu funcionament a la via pública sigui ja abans de l’estiu.

També et pot interessar

Comentaris