L’escola Vedruna Vilafranca llença el seu satèl·lit a la final del projecte CanSat

24/04/2024 - 10:10h

A la prova definitiva de la quarta edició del concurs, que impulsa l’Agència Espacial Europea, hi van participar 180 alumnes de 20 centres de tot Catalunya

Sis alumnes de 4t d’ESO de l’escola Vedruna Vilafranca van participar dissabte passat a la presentació dels projectes finalistes de l’edició 2024 del CanSat, una iniciativa de l’Agència Espacial Europea en que els alumnes han de dissenyar, construir i programar un mini satèl.lit.

El passat dissabte el grup seleccionat per participar a la final catalana, format per Abril Casas, Arnau Prat, Gisela Puig, Bernat Salavert, Marwa Ait Lhou i Jan Soler es va desplaçar a l’aeroport de Lleida-Alguaire per fer-ne el llançament amb un coet per tal d’iniciar la missió científica durant la caiguda.

El desafiament CanSat repta estudiants de tota Europa a construir i llençar un mini satèl·lit del tamany d’una llauna de refresc. El desafament per als estudiants és adaptar tots els subsistemes principals que es troben en un satèl·lit, com l’energia, els sensors i un sistema de comunicació. Després del seu llançament, el CanSat s’ha de recuperar sa i estalvi. El CanSat s’introdueix en un coet, que el llença a una alçada de prop d’un quilòmetre. Durant la caiguda es fa un experiment científic i l’anàlisi de les dades recopilades.

A la jornada d’enlairament hi van participar prop de 180 estudiants d’ESO, Batxillerat i FP, dividits en 30 equips de 20 centres. 

També et pot interessar

Comentaris