Forta calamarsada en diversos punts del Penedès

Efectes aquest dimarts al matí de la pedregada d’ahir al litoral vendrellenc i, a la foto interior, en un cirerer a Avinyonet del Penedès (Fotos: RTV El Vendrell i Dolors Roca)
23/04/2024 - 12:49h

Aquest dilluns al vespre va ploure amb intensitat al litoral del Baix Penedès i en punts de l’Alt Penedès com Avinyonet del Penedès, Sant Cugat Sesgarrigues i la Granada.

Aquest dilluns al vespre va caure una forta tempesta, en alguns casos acompanyada de calamarsa, en diversos indrets de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès. Protecció Civil de la Generalitat va arribar a activat la fase de prealerta del pla d’emergències Inuncat per pluja intensa a les comarques del Baix Penedès i el Tarragonès.

El servei d’emergències del govern català va indicar que les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) marcaven superacions del llindar dels 20 mil·límitres d’acumulació d’aigua en mitja hora en aquestes dues comarques. De fet, a Cunit es van acabar registrant 47,4 l/m2, al Montmell 28,5 i al Vendrell, per exemple, 24,3 l/m2.

En zones del passeig marítim de Coma-ruga i de Sant Salvador hi va haver una forta pedregada, amb efectes visibles encara aquest dimarts al matí.

Afectacions a la vinya i fruiters

Quant a la comarca de l’Alt Penedès, va ploure i va caure calamarsa sobretot al municipi d’Avinyonet del Penedès, Sant Cugat Sesgarrigues i la Granada, tot i que la pedra també va afectar parcialment els termes municipals de Vilafranca del Penedès, on es van registrar 25 l/m2; Olèrdola i Subirats.

Des del sindicat Unió de Pagesos, el seu responsable nacional del sector de la Vinya i el Vi, Josep Marrugat, apunta que “encara és d’hora per veure l’afectació que tindrà la pedregada en la vinya”, atès l’època de l’any en què ens trobem i que hi ha diversos nivells de brotació dels ceps.

Finalment, però, també cal destacar afectació de la calamarsada en camps de fruiters com cirerers i presseguers.

També et pot interessar

Comentaris