CCOO exigeix a la direcció de Freixenet la negociació de mesures per afrontar la situació de crisi

23/04/2024 - 10:45h

El sindicat reclama la retirada de l’expedient de l’ERTO

Davant la decisió de Freixenet de presentar un ERTO per causes de força major, que afectaria fins a 615 persones a partir del mes de maig, CCOO d’Indústria ha avançat que exigirà a la direcció de la companyia la retirada de l’expedient i, al mateix temps, que s’assegui de manera immediata a negociar amb la representació dels treballadors i treballadores les mesures oportunes per afrontar la situació actual del sector, salvaguardant l’ocupació.

Des del sindicat es recorda que “fa mesos que CCOO està denunciant la situació que pateix el sector del cava a causa de la situació de sequera, que està afectant greument els cultius de vinya. Ja fa uns quants anys que les veremes estant patint la manca de pluges i el canvi climàtic, i sembla que aquestes dificultats es mantindran en el futur”.

CCOO d’Indústria demana igualment al Consell Regulador del Cava que treballi conjuntament amb tots el agents que componen el sector per buscar les solucions necessàries i flexibilitzar el marc normatiu per a l’elaboració del cava, davant la situació de preemergència per sequera en què es troba el país. “Amb aquest escenari és crucial ajustar el reglament d’elaboració del cava i dotar-lo de la flexibilitat que tenen altres denominacions d’origen del país i d’àmbit internacional per pal·liar la greu situació. Això és fonamental per preservar el futur del sector i l’ocupació de les persones que hi treballen. Es tracta d’un canvi que hauria d’aplicar-se en situacions excepcionals com l’actual per tal que cap dels actors involucrats en el procés productiu del cava es vegi perjudicat i es mantingui, alhora, la qualitat del producte”, detallen des del sindicat.

CCOO fa una crida urgent al Consell Regulador del Cava i al Ministeri d’Agricultura, i reclama que la representació social de les persones treballadores tingui presència al consell i en qualsevol mesa sectorial que es constitueixi en la qual es parli del present i el futur del sector del cava.

També et pot interessar

Comentaris