Recta final per la reparació de l’àngel penell del campanar de la basílica de Santa Maria

23/04/2024 - 09:39h

Els propers dies s’instal·larà un nou mecanisme rotatori, es muntaran les peces de l’àngel i el parallams i es col·locarà el pinacle al campanaret de la façana.

A finals de febrer es van iniciar les obres de reparació de l’àngel penell del campanar de la basílica de Santa Maria amb l’objectiu de redreçar-lo després de l’estat en què va quedar arran de la intensitat de l’esclafit de l’agost del 2022.

Fins al moment s’han desmuntat les diferents parts de l’àngel perquè quedi l’eix sol, unes parts que estan col·locades al capdamunt de la bastida que s’ha construït fins al moment de tornar-les a muntar. D’altres tasques que s’han fet fins ara han estat la separació del parallamps de l’eix que amb escalfor s’ha reforçat, s’ha retirat el mecanisme antic de rotació perquè estava molt malmès, retirat les peces de ceràmica i s’estan restaurant al mateix campanar, s’està construïnt un nou mecanisme de rotació i restaurant el pinacle del campanaret de la façana que va caure.

Durant aquesta setmana està prevista la instal·lació del nou mecanisme rotatori, la col·locació de les peces de ceràmica restaurades i el muntatge de les peces de l’àngel i el parallamps. I la setmana que ve es col·locarà el pinacle al campanet de la façana així com la reparació de les teules de la teulada malmeses.

El pressupost de l’obra és de 55.000 euros aportada per l’Ajunbtament de Vilafranca, el bisbat de Sant Feliu i l’assegurança de l’edifici. Un cop acabin aquests treballs s’iniciarà la restauració de la façana nord, començant per la zona del campanar.

Les obres de la teulada van a càrrec de l’empresa Recop i el projecte està dirigit per Figuerol, Gavaldà i Romera arquitectes.

També et pot interessar

Comentaris