Monogràfic de 26 pàgines a l’edició del 3d8 en paper dedicat a Sant Jordi

Una imatge habitual de la festivitat de Sant Jordi (Foto: Maria Rosa Ferré)
19/04/2024 - 18:58h

El setmanari complirà dimarts 42 anys des de la seva aparició a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès.

Dimarts que ve, 23 d’abril, torna a ser Sant Jordi, una de les festes tradicionals de Catalunya més concorreguda i, un any més, el 3d8 en la seva edició en paper edita aquest divendres, coincidint amb el número immediatament anterior a la festa, unes pàgines monogràfiques dedicades a Sant Jordi, que, a més, s’escau en l’aniversari de l’aparició del setmanari a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès.

Aquest 23 d’abril farà 42 anys des del primer número de la publicació actualment –i des de fa molt de temps– referència al Penedès. De fet, en les pàgines d’un monogràfic de 26 pàgines en què apuntem desenes de llibres per poder triar i remenar a partir de la seva vinculació amb el territori penedesenc, també ens fem ressò de l’últim estudi d’audiència de mitjans de comunicació encarregat per l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (CCBP), i que remarca el creixement del 3d8 en l’edició en paper, així com també pel que fa als seus diferents perfils digitals.

Això de banda, l’esmentat monogràfic inclou, per exemple, diversos articles d’autors del Penedès sobre com veuen el futur del català a la literatura; o bé també una entrevista a Eloi Miralles, autor del llibre Història dels Castellers de Vilafranca, i un reportatge de l’historiador Pere Ferrando també sobre temàtica castellera i vinculat al dramaturg Àngel Guimerà, del qual aquest any se’n commemora el centenari de la mort. En concret, Ferrando parla del poema ‘L’enxaneta’, basat en fets reals.

En l’àmbit històric, també publiquem una informació sobre un llibre al voltant de la crema de Sant Quintí de Mediona, l’any 1714; i com es va viure al darrer terç del s. XIX la tercera guerra carlina al poble de Marmellar, a tocar del Montmell i avui dia, abandonat des de fa dècades.

A banda de diverses notícies sobre novetats literàries, aquest monogràfic el tanquem amb una pàgina i mitja plena d’activitats de tot tipus al voltant de la celebració de Sant Jordi i tota la setmana al Penedès.

També et pot interessar

Comentaris