Som Poble – ERC exigeix explicacions sobre l’”assetjament urbanístic” per obrir un nou gran supermercat al Vendrell

L’indret del sector de la Muntanyeta Nord del Vendrell on hi ha hagut moviments de terres. (Foto: Som Poble – ERC)
17/04/2024 - 18:22h

El grup municipal diu que a final de febrer van començar uns moviments de terres “il·legals”, sense permís municipal, al sector de la Muntanyeta Nord.

El Grup Municipal de Som Poble – ERC de l’Ajuntament del Vendrell demana explicacions al govern del PSC i el PP sobre l’”assetjament urbanístic” que el principal grup a l’oposició entén que s’està fent per facilitar la instal·lació d’un gran supermercat i un restaurant de menjar ràpid al sector de la Muntanyeta Nord.

Som Poble-ERC recorda que, el passat 24 de gener, el regidor d’Activitats econòmiques i llicències urbanístiques de l’Ajuntament del Vendrell, Jero Merino, va anunciar en roda de premsa un “projecte estratègic pel Vendrell”: impulsar i desenvolupar 30.000 m² de sòl comercial al sector Muntanyeta Nord. També va explicar que ja s’hi havien interessat diversos operadors, com una multinacional de menjar ràpid i una cadena de grans supermercats.

Un mes després, el 26 de febrer, unes màquines “van entrar de manera il·legal a les finques d’aquest sector per fer moviments de terra i van arrasar amb tota la vegetació”, diu Som Poble – ERC. “Es van arrencar i destruir més de quaranta oliveres, moltes d’elles centenàries, sense cap mena de
permís per part de l’Ajuntament ni dels propietaris de les finques”, afegeix el principal grup de l’oposició.

El mateix grup apunta que “clarament, es van començar unes obres de manera il·legal i sense el consentiment d’alguns dels propietaris de les finques arrasades. A requeriment dels afectats, l’Ajuntament ha obert un procediment de restauració de la legalitat urbanística, però el mal ja està fet”.

Des de Som Poble – ERC s’entén que la destrucció d’aquestes oliveres centenàries suposen un “dany irreparable per al patrimoni natural del Vendrell i que, en el cas de tirar endavant la urbanització, s’haurien pogut replantar al mateix sector per millorar la seva integració paisatgística”.

D’acord amb les declaracions del regidor Jero Merino, el grup de l’oposició considera que “ell era coneixedor dels plans dels promotors de l’operació urbanística”, per bé que, afegeix, “hem comprovat que no consta al registre públic de reunions del regidor cap trobada amb aquestes persones, incomplint l’obligació legal de fer pública la seva agenda de reunions i activitats com a regidor amb responsabilitats de govern”.

“Ens trobem davant d’una clara operació d’assetjament urbanístic i denunciem la passivitat del govern del PSC i del PP que, just abans que s’iniciessin les citades activitats il·legals, es van produir unes declaracions del senyor Merino, anunciant aquest projecte urbanístic i la implantació de nous grans supermercats i establiments de menjar ràpid en aquest sector.

En defensa del petit comerç i el Mercat
Així les coses, el grup municipal de Som Poble – ERC exigeix al govern del PSC – PP que doni explicacions sobre les reunions que ha tingut amb els promotors d’aquesta operació urbanística, sobre el coneixement que té dels seus plans i sobre la implicació del regidor en aquests fets.

Per altra part, denuncia també que el govern municipal del Vendrell “està permetent la
implantació de nous grans supermercats i d’establiments de menjar ràpid, mentre deixa morir els petits comerços, els restaurants i el mercat municipal del Vendrell, sense prendre mesures eficaces de
dinamització comercial”.

Finalment, Som Poble-ERC exigeix que s’adoptin “mesures urgents per aturar l’obertura de grans supermercats i per protegir i dinamitzar el comerç de proximitat”. “La passivitat i la manca de
projecte del govern municipal està abocant a la ruïna a molts comerciants i restauradors, així com a la degradació i despersonalització als nuclis urbans de la vila.

També et pot interessar

Comentaris