Un incendi a Gelida va obligar a tallar la línia R4 de Rodalies

Imatge de l’incendi d’aquest diumenge al vespre.
15/04/2024 - 10:00h

El trànsit ferroviari va resultar afectat unes hores aquest diumenge al vespre.

Un incendi forestal va obligar a interrompre aquest diumenge al vespre el pas de trens de Rodalies de Catalunya entre Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) i Martorell (Baix Llobregat).

Protecció Civil va posar en fase de prealerta el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) fins poc després de les 21.00 hores, quan es va poder començar a restablir el servei ferroviari, que correspon a la línia R4 (Manresa-Sant Vicenç de Calders).

Segons els Bombers de la Generalitat, el foc va cremar una zona de Gelida situada entre el polígon La Gelidense i les vies de tren. Van rebre l’avís a les 18.59 hores i hi van treballar 14 dotacions, tres de les quals aèries, i efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

L’incendi afectava unes 0,8 hectàrees, segons càlculs dels Agents Rurals.

Aquesta matinada i primeres hores del matí de dilluns, els Bombers de la Generalitat han mantingut les tasques d’extinció de l’incendi. El foc va quedar estabilitzat finalment a les 22.28 hores, però aquest dilluns al matí el cos d’emergències manté un dispositiu amb tres camions d’aigua i un vehicle de comandament.

També et pot interessar

Comentaris