Es presenta l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial del Penedès al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses

La reunió d’alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès, aquest dimecres al Consell Comarcal del Baix Penedès (Foto: CCBP)
12/04/2024 - 17:29h

El Departament de Territori de la Generalitat es reunirà amb polítics i tècnics per explicar-ne els detalls i conèixer les propostes que en fan.

Dimecres es va celebrar un Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Penedès per trobar-se amb membres del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i conèixer el contingut de l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial del Penedès.

Aquest pla territorial parcial (PTPP), que es va començar a redactar fa més de 5 anys, ha de posar sobre paper el model de vegueria que es vol i definir com ha de ser el seu creixement en els pròxims anys. El territori del Pla Territorial del Penedès comprèn la totalitat de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i una part de l’Anoia, abasta un total de 72 municipis amb una població de 499.000 habitants.

De fet, és el territori que més ha crescut en població de tot Catalunya en els darrers 20 anys i es preveu que així continuï.

Els alcaldes i alcaldesses van valorar molt positivament aquesta reunió, segons s’apunta des del Consell Comarcal del Baix Penedès i que els dona la possibilitat de conèixer i estudiar aquest avantprojecte i poder-hi aportar modificacions abans de ser aprovat. En paraules del president, Ramon Ferré, “necessitem un Pla Territorial que reguli com hem de créixer, de forma ordenada, a nivell de Vegueria”.

Durant la pròxima setmana membres del Departament de Territori es reuniran amb tècnics i polítics dels diferents municipis per explicar més detalladament aquest pla, com afecta  cada municipi i atendre les demandes.

Seguidament, s’iniciarà el període d’exposició pública i participació ciutadana. Es preveu que s’aprovi inicialment l’octubre d’aquest mateix any 2024 i quedi aprovat definitivament a principis de 2025.

El proper dimecres, 17 d’abril, es farà una sessió explicativa oberta al públic d’aquest PTPP a Vilafranca del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris