La Canadenca denuncia la precarietat i la perillositat de l’espai que li cedeix l’Ajuntament

La regidoria de Joventut diu que dona suport a l’entitat però que no disposa de prou locals municipals que encaixin amb les seves necessitats

L’Agrupament Escolta La Canadenca de Vilafranca ha dit prou. L’entitat, amb seu al barri de l’Espirall, que des de fa 5 anys treballa en l’educació i el lleure d’infants i joves, ha denunciat la situació i les condicions amb les que ha de dur a terme la seva tasca i apunta a l’Ajuntament, a qui fa molt de temps que reclama poder disposar d’un espai digne on desenvolupar les seves activitats. En un comunicat, l’agrupament es queixa de les “condicions precàries i perilloses amb què conviu l’entitat”, atès que l’espai que utilitza com a local i magatzem alhora, són les instal·lacions que el club de petanca Vilafranca tenia al parc de la Pelegrina, cedides per l’Ajuntament com a ubicació provisional.

La situació precària de l’agrupament s’ha vist recentment agreujada a causa del robatori que va patir en plena Setmana Santa a les seves instal·lacions. Els lladres es van endur diners en metàl·lic i material d’acampada de gran valor. L’impacte econòmic és gros però encara més l’emocional. El jovent que està al capdavant de l’entitat denuncia “l’evident perillositat del parc de la Pelegrina, principalment pel consum de drogues i altres conductes de risc”. Davant aquesta situació, des de la Canadenca s’exposa que la resposta de l’Ajuntament ha estat “recomanar acció policial”. En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa, expressa que si bé l’efecte de les càmares de seguretat, algunes instal·lades al barri, tenen un efecte dissuassori, no solucionen del tot el problema de la delinqüència, sinó que sovint el que fa és traslladar-la a un altre lloc. Així, Zaballa explica que el parc de la Pelegrina és un dels espais on hi podria haver alguna càmera de videovigilància en una futura segona fase d’instal·lació d’aquests mecanismes.

De la seva banda, la regidora de Joventut, Montse Arroyo, mostra tot el suport de l’Ajuntament a l’entitat i admet que cal trobar una solució per tal que l’agrupament pugui continuar desenvolupant “la seva tasca tant important al barri de l’Espirall”. Arroyo lamenta que l’Ajuntament no disposi de prou espais municipals per oferir, no només a la Canadenca, sinó a altres entitats que pateixen aquesta falta de locals. La regidora explica que “si l’entitat troba un local que encaixi amb les necessitats d’un agrupament escolta, l’Ajuntament oferirà tot l’ajut que pugui”. De moment, Arroyo es mostra oberta a seure i parlar amb la Canadenca per trobar una solució perquè “la dificultat de trobar un espai adecuat no vol dir que els deixem de la mà”.

L’Ajuntament de Vilafranca va cedir l’ús del gimnàs de l’escola Mas i Perera, ja que l’activitat escolta es desenvolupa els caps de setmana, quan l’escola està tancada. El gimnàs s’utilitza, quan convé, per protegir-se del fred i la pluja. La resta de dies La Canadenca utilitza el parc de la Pelegrina i l’antic local del club de petanca, un local que no supera els 25metres quadrats i que comparteixen, actualment, prop de 90 persones, entre infants i monitors. Una ubicació que havia de ser provisional i ho continua sent des de l’any 2020.

També et pot interessar

Comentaris