Els Castellers de Vilafranca estrenen pilar de sis i 3d8 a Sant Martí Sarroca

08/04/2024 - 15:47h

Després del 4d8 els verds s’apunten dos nous castells en aquest inici de temporada

Els Castellers de Vilafranca s’apuntaven dissabte el primer 3d8 i pilar de sis (primer que es veu aquesta temporada) completats de la temporada en el marc de la primera edició del Sarrocatast. L’actuació va ser al recinte central del Conjunt Monumental del Castell de Sant Martí Sarroca i els verds hi van completar a banda d’aquests dos castells el segon 4d8 de la temporada (el primer es va descarregar a Cal Figarot fa quinze dies) i el 5d7 i la td7. La colla actuarà aquest diumenge al migdia en el marc del Dia del Graller.

D’altra banda, els Castellers de Vilafranca presenten aquest dissabte el llibre ‘Castellers de Vilafranca, vol. III. Dels castells de vuit als de nou amb folre. Vint anys amb el Mènec (1975-1994), primera part’ aquest dissabte 13 d’abril a les set de la tarda al Teatre Casal. L’acte és obert a tots els castellers, socis i aficionats.

Escrit pel farmacèutic Eloi Miralles i dissenyat pel dissenyador Martí Ferré, ambdós membres de la colla, aquest tercer volum repassa els principals esdeveniments que va viure la colla en les dues dècades que va està liderada pel Carles Domènech, ‘Mènec’, de mitjans dels setanta a mitjans dels anys noranta.

El llibre té les característiques d’un “llibre regal”, de grans dimensions, amb tapa dura, més de tres-centes pàgines i nombroses fotos i il·lustracions. El cost del llibre és de 65 € pel públic en general i de 45 € pels socis dels Castellers de Vilafranca. L’edició del llibre de la colla és limitada i es farà la reserva per rigorós ordre de sol·licitud. Les persones que facin la comanda del llibre abans del 13 d’abril tindrà un dels exemplars numerats de col·leccionista. Els llibres es podran recollir i comprar el mateix dia de la presentació a la platea del teatre del Casal.

Homenatge de la colla al Mènec

En el transcurs d’aquest acte la colla homenatjarà al cap de Colla Carles Domènech, Mènec, per tota la seva dedicació envers la colla durant més de vint anys, amb diverses sorpreses. Serà una gran ocasió per retrobar-se amb els castellers més veterans que van protagonitzar aquesta època tan important de la colla -la de l’assalt als castells de nou- i alhora donar a conèixer aquesta etapa i la figura del Mènec als castellers més joves.  A la celebració hi assistirà la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, així com altres personalitats i representants d’empreses i entitats vinculades a la colla. 

També et pot interessar

Comentaris