Primer El Vendrell acusa el govern d’amagar les “dades reals” de criminalitat al municipi

Quadre amb les dades de criminalitat sobre el Vendrell fetes públiques pel Ministeri de l’Interior.
08/04/2024 - 13:11h

Diu que les dades fetes públiques pel Ministeri de l’Interior “manifesten una situació molt preocupant”.

El grup municipal Primer El Vendrell acusa el govern vendrellenc d’amagar les “dades reals” dels índexs de criminalitat al municipi. Recorda que el Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya ha publicat les dades del quart trimestre de 2023 sobre el nombre de delictes comesos en municipis de més de 20.000 habitants i que les dades “manifesten una situació molt preocupant en quan al nombre de delictes comesos en el darrer any 2023 al Vendrell, els quals s’han incrementant en un 17,8% respecte a l’any 2022”.

“La realitat de les dades del Ministeri és que, comparant el 2023 respecte al 2022 s’ha incrementat un 51% els robatoris amb violència i intimidació, un 35% els furts, un 18% el tràfic de drogues o un 2% els robatoris a domicilis i establiments, convertint en el Vendrell en un dels municipis de Catalunya de tamany mitjà (d’entre 20.000 i 50.000 habitants) on més han crescut percentualment els delictes i per tant la criminalitat”, diu el grup municipal.

La dada “més preocupant”, assegura Primer el Vendrell, és que “des de que en Kenneth Martínez és alcalde del Vendrell, el nombre de robatoris i furts s’ha vist incrementat en gairebé un 60%”.

Per això, des del Primer el Vendrell es vol denunciar “aquesta manera de governar, amb informacions esbiaixades per confondre a la ciutadania, i demanem al Govern del senyor Martínez que es deixi de fer constants rodes de premsa i sigui molt més efectiu en les seves actuacions, perquè les dades són molt preocupants”. “Prou de donar informacions falses com ara que el pressupost en seguretat ciutadana s’ha incrementat en un 48%, quan la realitat és que si compares els pressupostos veus que la pujada en el 2024 és de només l’11%”, s’afegeix des del mateix grup a l’oposició municipal vendrellenca.

Primer el Vendrell vol denunciar, a més, que “aquesta situació d’increment de delictes ja era coneguda pel Govern Municipal des del mes de desembre, ja que les xifres presentades en la Junta de Seguretat així ho corraboren, però el Govern municipal ho va voler ocultar i tergiversar amb la finalitat de donar un discurs positiu sobre les polítiques en matèria de seguretat ciutadana”.

Precisament, sobre la documentació relativa a la Junta de Seguretat, Primer el Vendrell lamenta que “la vàrem demanar i ha estat “bloquejada” pel Govern Municipal durant més de dos mesos, i només després d’una denúncia a la GAIP ens ha permès poder disposar d’ella”.

Des de Primer el Vendrell s’afegeix en un comunicat de premsa adreçat a Kenneth Martínez en el sentit que “per molts entrebancs que ens posin al nostre regidor o al nostre grup municipal, no defallirem en informar a la ciutadania de la situació real del Vendrell en tots els seus àmbits”.

“No podem sinó també culpar de la situació a la manca d’efectius dels Mossos d’esquadra a la comarca i demanem al Departament de l’Interior de la Generalitat de Catalunya l’imprescindible increment d’efectius”, diu també Primer el Vendrell, que conclou: “Al Govern Municipal li demanem de manera urgent un Pla de Xoc per reduir la sensació d’inseguretat que viu la ciutadania i els comerciants, i que ara es demostra que era real, a la vegada que proposem la creació d’un Consell Municipal de Seguretat on la ciutadania i els comerciants puguin conèixer de primera mà, sense dades esbiaixades com fins ara, les xifres reals i quines actuacions es fan per part dels cossos policials”.

També et pot interessar

Comentaris