La Mancomunitat impulsa una campanya de reciclatge de residu tèxtil

Olèrdola enceta el 8 d’abril un projecte per reutilitzar i reciclar peces de roba i reduir l’impacte ambiental

Amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental que origina també el residu tèxtil, la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat la campanya “Està de moda”, que arrencarà el 8 d’abril a Olèrdola amb tallers i xerrades. La campanya s’estendrà més endavant a altres municipis de la comarca, com Olesa de Bonesvalls i Vilafranca, on arribarà entre octubre i novembre d’enguany. L’any que ve arribarà a Castellví de la Marca.

El vicepresident de l’àrea de residus i educació ambiental de la Mancomunitat, Josep Maria Hugué, indicava durant la presentació que a banda de la conscienciació necessària de la població, l’objectiu de la campanya és “produir menys residu tèxtil”. L’any 2022, els municipis de la Mancomunitat Alt Penedès i Garraf van produir un total de 750 tones de residu tèxtil recollit selectivament. A nivell de Catalunya es calcula que cada habitant consumeix mé sde 21 quilos de roba l’any i només el 12% dels residus tèxtils es recullen de forma selectiva.La generació de residu tèxtil al territori, doncs, és de 165.000 tones i la producció de roba represneta un 8% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

La campanya comptarà a partir del 8 d’abril i fins el dia 20 a Olèrdola amb tres tallers dedicats a la modificació de peces de roba per donar-li un altre ús i a la costura i confecció. També es farà com a cloenda i amb la col·laboració de les AFA de les escoles del municipi un mercat d’intercanvi amb la intenció d’implicar en la lluita contra el residu tèxtil també els infants i les seves famílies. Amb la campanya es cvol donar pautes per gestionar selectivament aquest residu utilitzant el contenidor verd o taronja del carrer o la deixalleria.

L’alcaldessa d’Olèrdola, Fina Mascaró, va agrair la confiança de la Mancomunitat en el seu municipi i va ressaltar que a més de conscienciar la població el que convé es fer pedagogia de reciclatge, també de residu tèxtil, fins ara el gran oblidat de la recollida selectiva.

Des de la Mancomunitat es vol recordar que la roba que ja no s’utilitza o que està malmesa es pot dipositar als contenidors de recollida de roba, a més de la deixalleria i la deixalleria mòbil. Aquesta roba es classifica segons el seu estat i es destina al mercat de segona mà, s’envia a altres països o se’n recuperen les fibres.

També et pot interessar

Comentaris