El govern de Cunit demana una solució urgent a l’ACA pel Torrent d’en Pedro

Aigua de mar acumulada al passeig marítim de Cunit (Foto: Ajuntament de Cunit)
02/04/2024 - 12:31h

Els temporals marítims d’aquesta Setmana Santa han tornat a afectar la zona litoral del municipi cunitenc.

Els temporals de mar d’aquesta Setmana Santa motivats per la borrasca Nelson que ha afectat en tot el litoral català també ho ha fet a la zona litoral del municipi de Cunit. Segons informa l’Ajuntament de Cunit, un dels punts més crítics és el Torrent d’en Pedro, al límit amb el terme municipal de Cubelles (Garraf) i on, com en d’altres ocasions, arran dels temporals entra l’aigua de mar i es queda estancada.

L’Ajuntament de Cunit insisteix a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a trobar ua solució immediata a aquesta situació recurrent que afecta a les poblacions de tots dos municipis veïns.

Així les coses, l’ajuntament cunitenc també destacat que ha “realitzat múltiples gestions amb l’ACA per abordar aquesta qüestió de manera immediata i eficaç, en els darrers anys”. No obstant això, fins ara, el govern cunitenc considera que “les respostes i les accions preses per part de l’ACA han estat insuficients per resoldre aquest problema greu i urgent”.

De nou i arran de l’episodi del Nelson, el govern de Cunit demana a l’Agència Catalana de l’Aigua que “prengui les mesures necessàries de forma immediata per a resoldre aquesta situació”. “La seguretat i el benestar dels nostres ciutadans són la nostra màxima prioritat, i no descansarem fins que aquesta qüestió sigui abordada de manera satisfactòria”, diu el govern municipal de Cunit.

Onades de 3 metres

Sobre la importància dels temporals d’aquests dies, l’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras assegura que “no recordo onades a Cunit de fins als 3 metres d’alçada; d’un metre i mig, sí, així com puntualment de 2 metres, però no de 3”.

“Sort de tenir espigons a la platja; si no, no sé que hauria pogut passar. A la zona de Can Toni l’aigua del mar va arribar a passar a l’altra banda del passeig marítim”, conclou Carreras.

També et pot interessar

Comentaris