Som Poble-ERC acusa el govern del Vendrell de deixar escapar 300.000 € per reparar fuites d’aigua

Marc Robert a la roda de premsa d’aquest dimarts a l’Ajuntament del Vendrell
26/03/2024 - 20:10h

En la primera convocatòria d’ajuts de l’ACA per millorar l’eficiència de les xarxes s’hi han acollit el 75% dels municipis de Catalunya, però no la capital del Baix Penedès

El grup municipal Som Poble-ERC del Vendrell ha recordat en roda de premsa aquest dimarts que, l’agost de l’any passat, va presentar una proposta al ple de l’Ajuntament, aprovada per unanimitat, per acollir-se a la línia d’ajuts que va obrir l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per millorar la xarxa d’abastament d’aigua dels municipis.

Aquests dies s’ha donat a conèixer els municipis beneficiaris d’aquests ajuts, que s’han repartit un total de 128 milions d’euros, i “entre ells no hi surt el Vendrell, l’únic municipi del Baix Penedès, amb Bonastre, que no ha sol·licitat aquest ajut”, es queixa Som Poble-ERC. Segons aquest grup, la subvenció que no ha rebut el Vendrell per poder actuar per reparar fuites d’aigua ascendeix a uns 300.000 euros.

“I no és precisament perquè n’anem sobrats, ni d’aigua ni de recursos. Una nova oportunitat perduda en un context especialment difícil pel que fa a la gestió de l’aigua en el nostre municipi”, s’afegeix des del principal grup a l’oposició municipal vendrellenca.

En concret, des de Som Poble-ERC, el regidor Marc Robert ha apuntat aquest dimarts que el Vendrell “perdem prop del 40% de l’aigua en la xarxa de transport i distribució: 4 de cada 10 litres d’aigua que prenem dels aqüífers o comprem del transvasament de l’Ebre no arriba a les aixetes de les cases”.

I, a més, Robert apunta altres situacions:

“Els aqüífers que ens proporcionen la meitat de l’aigua que consumim estan al límit, amb risc de sobrexplotació o per contaminació per nitrats; l’empresa Aigües del Vendrell, que gestiona l’abastament d’aigua acumula un milió d’euros en pèrdues en els tres darrers exercicis; el rebut de l’aigua s’ha incrementat un 40% aquest any, per tapar aquests forats i per la mala gestió i deixadesa del govern del PSC-PP; i el Pla de conservació de l’aigua que es va redactar a petició del nostre grup municipals s’està quedant en un calaix i no s’ha establert un pla per desplegar-ne les propostes”.

“Per tots aquests motius, trobem del tot inaccetable que anem perdent oportunitats com aquesta en un context general d’emergència per sequera”, diu l’esmentat portaveu de Som Poble-ERC, que ha conclòs: “Reclamem al govern del PSC-PP que apliqui les mesures contemplades en el Pla d’estalvi i conservació de l’aigua com a millor garantia per assegurar l’abastament d’aigua al Vendrell i la preservació dels aqüifers”.

També et pot interessar

Comentaris