La Girada guanya 115 places d’aparcament amb la reducció de carrils de la Ronda de Mar

Vilafranca disposa ja de 4.000 places entre zones cèntriques, regulades i dissuassives a banda de les 600 en carrers

La reducció de carrils a la Ronda de Mar de la Girada ha permès guanyar per al barri 115 noves places d’aparcament. L’actuació en el tram final del barri s’ha dut a terme per seguretat i per augmentar el nombre de places d’aparcament gratuït en una àrea on s’està desenvolupant una zona comercial i genera molta afluència de cotxes. La intervenció ha consistit en el pas de dos carrils per banda a un de sol per sentit, de manera que els carrils que s’han perdut s’han guanyat per a aparcament en aquest primer tram. A més, des de la plaça Vilanova fins al Molí d’en Rovira es disposa de 60 places més.

D’aquesta manera, es dona resposta a una de les peticions del barri durant la trobada amb l’alcaldia de proximitat, ja que a la Ronda de Mar els vehicles agafaven una velocitat més elevada del que està permès.

L’alcalde, Francisco Romero, el regidor de Barris, Jordi Junyent, i el president de l’Associació de Veïns de la Girada, Francisco Medina, van presentar la modificació dels carrils a la Ronda de Mar i van fer notar la millora en la velocitat i, de retruc, en la seguretat d’aquesta via, on fins i tot s’hi havia produït un atropellament mortal.

Romero ha destacat que amb aquesta intervenció, prevista en el Pla de Mobilitat Urbana de Vilafranca, les places d’aparcament dividides en les tres corones que hi ha, cèntrica, amb 840 places; la regulada, amb 1.070 places, i la dissuassiva, amb 1.900 places, Vilafranca ja disposa de 4.000 llocs on aparcar, a banda de la zona esportiva i les 600 que hi ha als diferents carrers.

Pel que fa al futur, l’alcalde ha anunciat que ja hi ha acord amb la propietat de Mas Rabassa on es treballa per ubicar-hi un aparcament dissuassori al Molí d’en Rovira de 200 places. És en aquets barri que a causa de la pròxima actuació al carrer Bisbe Estalella i la conseqüent pèrdua de places d’aparcament per l’ampliació de les voreres, l’Ajuntament augmentarà el nombre de places a la llosa de la via, a la zona del Pont del Carril, on actualment hi ha prop de 120 places. Tot plegat, relacionat amb el projecte de remodelació que s’ha de consensuar amb Adif per a l’adequació de la llosa sobre la via. També es preveu guanyar més lloc on aparcar a la zona de les Bassetes, a l’altre costat de la via, a tocar de l’Espirall.

L’objectiu és guanyar places en aparcaments dissuassoris per afavorir la rotació de vehicles.

També et pot interessar

Comentaris