Aprovat a la Bisbal del Penedès el reglament del servei de menjar a domicili per a la gent gran

El ple de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès celebrat aquesta setmana (Foto: Ajuntament de la Bisbal del Penedès)
22/03/2024 - 12:50h

El consistori crea un espai per assegurar que les persones grans que viuen a casa seva tinguin una alimentació adequada a la seva situació.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha creat un servei per assegurar que les persones grans que viuen a casa seva tinguin una alimentació adequada a la seva edat i a la seva salut i necessitats, és a dir, que sigui suficient, equilibrada, personalitzada i adaptada a les prescripcions mèdiques de cada persona.

Amb això, es pretén que puguin continuar a casa seva, el màxim de temps possible, i en les millors condicions, proporcionant-los els àpats per a una menjada completa diària.

La Bisbal del Penedès és un municipi que té una superfície de més de 32 quilòmetres quadrats amb un total de vuit nuclis de població, alguns força separats entre ells, amb un total de 4.200 habitants.

D’aquests, 809 superen els 65 anys i, en aquest grup, hi ha 331 persones que viuen soles o acompanyades per una altra persona gran amb discapacitat o amb dependència.

Tenint en compte la gran quantitat de persones grans que viuen al municipi, s’ha decidit crear aquest servei de menjar a domicili de gestió indirecta, ja que es farà mitjançant una concessió de serveis.

Aquest servei es prestarà de dilluns a divendres, al llarg de tot l’any, amb una freqüència de dos dies a la setmana i els menús es repartiran a domicili entre les 9 i les 15h, assignant un horari concret a cada usuari.

Els menús es dissenyaran tenint en compte les necessitats de les persones usuàries, atenent la seva edat i el seu estat de salut.

S’oferiran dietes normals, adreçades a les persones usuàries sense restriccions alimentàries, i dietes especials, destinades a les persones usuàries amb problemes de salut (hipocalòrica, hipercalòrica, diabètica, baixa en greixos, hipoproteica, hiperproteica, astringent, hiposòdica, rica en fibra, etc.).

Els àpats consistiran en un primer plat, un segon plat, postres i pa, en fred i s’adaptaran a l’època estacional de l’any i al calendari festiu i tradicional. El preu públic d’aquest servei estarà subvencionat -en part- per l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i s’aprovarà en les properes setmanes.

Els requisits d’accés al servei seran els següents:

a)Estar empadronat/da al municipi de la Bisbal del Penedès amb una antiguitat mínima d’un any.

b)Tenir més de seixanta-cinc anys

c)Tenir reconegut, com a mínim, el grau I de dependència o un 33% de discapacitat o tenir dificultats de mobilitat i manca d’autonomia personal, situació aquesta darrera que haurà de ser valorada pel servei.

d)Viure sol/a o acompanyat/da d’una persona major de seixanta-cinc anys, en situació de dependència o amb alguna discapacitat reconeguda.

També et pot interessar

Comentaris