La ciutadania de Vilafranca podrà demanar l’ajut dels serenos a través d’una app

A partir d’avui els agents cívics nocturns patrullaran cada dia a peu per tots els barris entre les 8 del vespre i les 3 de la matinada

L’Ajuntament de Vilafranca ha afegit un nou element de cara a reforçar la seguretat a la vila amb la posada en funcionament del servei de vigilància nocturna que duran a terme 8 persones amb formació específica. L’objectiu és millorar la seguretat, acompanyar la ciutadania en cas de necessitat, detectar possibles problemes amb l’enllumenat, el mobiliari urbà o els contenidors d’escombraries i col·laborar amb els agents de la Policia Local. Els serenos, quatre homes i dues dones, sortiran al carrer a partir d’avui dimecres i cada dia de la setmana per cobrir la franja horària entre les 8 del vespre i les 3 de la matinada. El servei de vigilància nocturna arrencarà avui al barri de les Clotes.

Una de les particularitats del servei és que la ciutadania podrà sol·licitar la seva actuació a través de l’aplicació mòbil de seguretat ciutadana de Vilafranca, a la que se li ha afegit l’emoticona d’una lluna. En aquest sentit, el sotsinspector de la Policia Local, Joan Vich, va assenyalar que els serenos disposaran d’un mòbil amb contacte directe amb la comissaria i amb geolocalització per acudir immediatament en cas de necessitat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa, va explicar que cada dia, entre dues i quatre parelles de serenos en funció de les necessitats, patrullaran pels diferents barris seguint un full de ruta que els marcarà l’itinerari a seguir. Zaballa va dir que els agents cívics no atendran en cap cas una situació de conflicte sinó que alertarà la Policia Local i que la seva funció serà de gran ajut per reforçar la vigilància en temes d’inseguretat i incivisme, especialment en zones sensibles com ara les estacions de tren i autobusos o el centre de la vila.

Tant Zaballa com l’alcalde, Francisco Romero, van aplaudir la posada en funcionament d’un servei que, juntament amb l’increment de plantilla policial i la instal·lació de càmeres en diversos punts han de contribuir a millorar “la percepció de seguretat” per part de la ciutadania gràcies a aquesta “mirada addicional”.

Els agents cívics nocturns realitzaran la seva feina durant aquesta prova pilot, que es farà mentre duri el pla d’ocupació del qual participen els 8 seleccionats, fins al mes de desembre. De tota manera, segons el resultat obtingut, l’Ajuntament no descarta optar per un model híbrid amb vista a professionalitzar el servei, fruit de l’experiència que hauran adquirit els agents.

També et pot interessar

Comentaris