Demanen actuacions urgents per arreglar els problemes que genera el bloc del carrer Berguedà, 21 del Vendrell

L’edifici d’habitatges del carrer Berguedà, 21 del Vendrell
15/03/2024 - 17:37h

La Federació Xarxa Vendrellenca remarca que el veïnat porta més de 10 anys “patint una situació d’insalubritat” per la presència d’una colònia de coloms.

La Federació Xarxa Vendrellenca demana actuacions urgents per arreglar els problemes que genera el bloc d’habitatges del carrer Berguedà, 21 del Vendrell que es troba a mig acabar. Així, destaca que els veïns i veïns que viuen al voltant de l’edifici porten més de 10 anys patint una situació d’insalubritat a les seves cases per la colònia de coloms que hi ha allà, i en aquest sentit l’entitat veïnal ha fet arribar una proposta de resolució pels grups del ple de l’Ajuntament del Vendrell.

Caldria una ‘solució urgent’ -diu la Xarxa Vendrellenca- per acabar de posar un tancament que impedeixi que es fiquin coloms a l’edifici.

La situació d’insalubritat generada pels coloms “que amiden a l’edifici Berguedà 21 que porta mes de 10 anys sense acabar “genera als veïns de la zona molts problemes de convivència per la insalubritat que suposa els animals que es moren a dintre de l’edifici, i els que es caguen al carrer i als balcons del voltant”.

Aquesta situació fa que a l’estiu no es puguin tenir les finestres obertes i gaudir dels balcons per la situació que es genera i porta a la degradació de les propietats de la zona, es destaca també des de la federació veïnal.

“Des de l’Associació de veïnes i veïns del Tancat i amb el recolzament de la Federació porten anys treballant per aconseguir una solució que al mandat anterior a través dels membres de Ciutadans va permetre la retirada d’uns puntals als balcons, que eren un perill per la seguretat de la gent; una primera neteja de l’interior de l’edifici i la col·locació d’un tancament que no ha sigut efectiu per impedir que els coloms entrin a la propietat”, explica també la Federació Xarxa Vendrellenca.

Per aquest motiu, des de les entitats -amb el recolzament del veïnatge de la zona-, després d’haver parlat amb la regidora d’Urbanisme, Nuria Rovira, al novembre del passat 2023, “van decidir presentar una proposta de resolució que té per objecte demanar a l’Ajuntament que acceleri la redacció d’un conveni que permetrà netejar l’edifici i posar una malla a totes dues bandes de l’edifici que impedeixi que els coloms no entrin ni es fiquin als balcons”.

Així les coses, des de les entitats veïnals que han insistit públicament en aquesta solució “esperen que la proposta es presenti al ple municipal i que com a molt després d’aquest estiu estiguin enllestits els treballs per aconseguir acabar amb la problemàtica que pateixen els veïns i veïnes de la zona des de fa ja més de deu anys”, conclouen en un comunicat.

També et pot interessar

Comentaris