Adrián Sas diu que no entrarà voluntàriament a presó i fa una crida a la mobilització per aconseguir l’amnistia “total”

L’activista vilafranquí Adrián Sas, aquest divendres en l’acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona (Foto: ACN)
15/03/2024 - 16:58h

L’activista afirma que s’hauria de poder beneficiar de la llei aprovada però no se’n refia pel redactat “abstracte”.

L’activista Adrián Sas no entrarà voluntàriament a la presó i ha fet una crida a la mobilització per aconseguir una “amnistia total”. En declaracions des d’un acte en suport seu a la plaça Sant Jaume de Barcelona que s’ha fet aquest divendres, Sas ha recordat que està a l’espera de rebre la notificació sobre la seva entrada a presó, després que el Tribunal Suprem confirmés aquest dijous la pena de tres anys i mig de per agredir dos mossos durant el primer aniversari de l’1-O.

L’activista vilafranquí ha dit que ni marxarà ni s’amagarà, però sí que l’hauran d’anar a buscar: “Que facin la feina bruta de segrestar-me”. Sas ha dit que s’hauria de poder beneficiar de la llei d’amnistia però no se’n refia pel redactat “abstracte”.

El Grup de Suport Sas Absolució i la Plataforma Antirepressiva de Barcelona han celebrat aquest divendres al migdia l’acte de suport a Sas en el que finalment hi ha participat el propi activista.

Després de la lectura d’un manifest, Sas ha afirmat que amb la sentència volen desmobilitzar la lluita i generar por en el moviment. Davant d’això, ha volgut enviar un missatge “d’empenta, lluita i de guerra” conra l’estat espanyol però també contra una Generalitat “col·laboracionista”.

Ha valorat que la llei d’amnistia pactada entre PSOE, ERC i Junts és “parcial”, i per això ha fet una crida a tornar a mobilitzar-se per aconseguir una amnistia total. Sas ha assegurat que la norma aprovada aquest dijous “es queda molt curta” i deixa fora “centenars de presos polítics”.

En aquest sentit, ja ha anunciat que es treballa per fer una manifestació aquest mateix dissabte a Barcelona.

Sobre si la llei el beneficiaria, Adrián Sas ha afirmat que en principi així hauria de ser, però ha afegit que no ho sabrà fins a l’últim moment perquè la redacció de la norma és “abstracta”.

D’altra banda, ha fet una crida a continuar lluitant per l’autodeterminació, una fita que ha reconegut no es podrà aconseguir “per les bones” i s’haurà de fer “per la força”.

Sas ha afirmat, finalment, que no confia en els actuals partits i ha criticat especialment Junts i ERC, de qui ha dit que són els responsables que la seva condemna superi els dos anys i hagi d’anar a presó pel paper de la Generalitat com a acusació.

Pintades a la seu d’ERC de Vilafranca

D’altra banda, val a dir que un grup de persones va fer pintades a la seu d’ERC de Vilafranca del Penedès en el marc de la manifestació que es va fer aquest dijous a la nit contra la condemna de tres anys i mig de presó a Adrián Sas. La manifestació va tenir en aquest episodi el fet més destacat.

Els manifestants, aproximadament 150, van sortit de la plaça de la Vila després de fer uns parlaments i després d’un recorregut per carres del municipi van tornar al punt de partida.

Els concentrats van considerar la sentència un “atac” als drets i llibertats de la democràcia, “concretament al dret a l’autodeterminació i de manifestació”. També van opinar que Sas és utilitzat com a “cap de turc” per infondre por a la resta del moviment sobiranista i aplicar “un càstig exemplar”.

Els activistes també van criticar l’actuació d’ERC i de Junts per Catalunya, que com a partits de govern de la Generalitat en el seu moment es van presentar com a acusació particular en la causa judicial contra Adrián Sas.

També et pot interessar

Comentaris