Santa Oliva va acollir una trobada comarcal d’associacions de dones

L’acte celebrat dissabte, 9 de març (Foto: Associació Veus de Dones de Santa Oliva)
12/03/2024 - 18:31h

La va organitzar dissabte l’Associació Veus de Dones de Santa Oliva, entitat nascuda l’any 2019

L’Associació Veus de Dones de Santa Oliva va organitzar dissabte, 9 de març, una trobada comarcal d’associacions de dones al mateix municipi de Santa Oliva, on va néixer aquesta associació l’any 2019.

Des de llavors, des d’aquesta associació s’han fet nombroses activitats dirigides a visibilitzar i empoderar la dona en l’actual societat, on sovint és qüestionada en tots els sectors. Una de les activitats amb més ressò que fa tres anys que té lloc al municipi de Santa Oliva és la Baixada de les Bruixes, al mes d’octubre, ja coneguda a tota la comarca del Baix Penedès i altres indrets de la demarcació de Tarragona.

L’acte del passat dissabte es va fer en el marc del Dia Internacional de la Dona, sota el lema ‘Juntes, brillem més fort’. I precisament això és el que persegueix l’acte, un tribut a les “dones emprenedores, valentes, amb empenta, carisma, a totes les dones, que hem de brillar cada dia, fem el que fem, amb la nostra essència i ens hem de recolzar i inspirar l’unes a les altres”, es diu des de l’associació organitzadora.

L’acte, d’inici institucional, va ser presentat per Lídia Ramírez, professora a l’escola La Parellada de Santa Oliva, i hi van assistir regidores i regidors, alcaldesses i alcaldes de la comarca, així com representació de les 9 associacions i/o col·lectius de dones del Baix Penedès, que es van presentar una per una perquè la gent conegui tot el teixit associatiu que hi ha al territori.

Durant la jornada es va fer la presentació de 3 llibres d’escriptores de la comarca: Lídia Ramírez, Àlex Fuster i Laura Garrido, i va finalitzar amb un sopar on es van presentar a dones artesanes i artistes de l’entorn de Santa Oliva, que van fer donacions que es van sortejar durant el sopar. 

L’organització espera poder repetir anualment aquesta trobada, “per la seva bona acollida i sobretot per un objectiu: treballar unides, amb perspectiva de gènere, crear aliances, compartir recursos i empoderar a la dona”. “Treballar aquestes aliances fa i farà que ‘juntes, brillem més fort'”, conclou l’entitat.

També et pot interessar

Comentaris