15 càmeres vigilaran 5 punts sensibles de Vilafranca per detectar i prevenir incivisme i actes delictius

12/03/2024 - 16:02h

L’alcalde ha emmarcat les noves càmeres de videovigilància en l’objectiu del govern municipal d’assegurar la tranquil·litat ciutadana en tots els barris de Vilafranca.

La setmana passada van quedar instal·lades 15 noves càmeres de videovigilància a Vilafranca del Penedès. Aquestes càmeres donaran cobertura a 5 punts de la vila on s’han detectat més activitat incívica i delictiva. Es tracta de la plaça de l’Estació, la rambla de Sant Francesc (davant de l’escola Sant Josep), a la part nord del c/ Sant Sadurní d’Anoia, a la plaça Pau Casals i al c/ Antonio Acedo de Sopetrán. Cada punt disposa de 3 càmeres, 2 de fixes i una mòbil. Aquesta última permet enfocar i ampliar el zoom de les imatges en cas de necessitat.

Les càmeres ja estan operatives i l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa, i el sotsinspector en cap de la Policia Local, Joan Vich, n’han fet la presentació aquest dimarts al migdia a la plaça de l’Estació.

L’alcalde ha emmarcat les noves càmeres de videovigilància en l’objectiu del govern municipal d’assegurar la tranquil·litat ciutadana en tots els barris de Vilafranca. “És una prioritat d’aquest equip de govern des del minut 1. Ho tenim molt clar, i per això donem suport a l’equip professional de la nostra Policia Local amb més mitjans i amb més mesures que anirem implementant properament sempre comptant amb la col·laboració de les associacions i la ciutadania”, afirmava.

Per la seva banda, Ramon Zaballa ha recordat que l’estació és un punt sensible pel fet de ser un punt d’entrada i sortida de possible delinqüència que actua de manera fluctuant i que als entorns i al mateix recinte de l’estació de trens ja s’han fet actuacions dissuasives conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra que han donat bons resultats. El regidor valorava molt positivament els primers dies de funcionament de les càmeres afirmant que el veïnat i els comerciants ja han notat un efecte dissuasiu de possibles accions incíviques i delictives. “S’ha pacificat molt l’entorn i hi ha hagut una davallada dels fets delictius i incívics. Atenent les peticions veïnals i la valoració del funcionament de les noves càmeres, estudiarem la possibilitat d’una nova fase d’instal·lació de més càmeres en altres punts de la vila”, declarava Zaballa.

Les àrees al voltant de tots els punts on s’han instal·lat noves càmeres han quedat senyalitzades amb rètols informatius tal com és preceptiu.

Nova Sala de Coordinació Operativa

Per la seva banda, Joan Vich ha anunciat que una de les inversions previstes en breu serà el trasllat de la Sala de Coordinació Operativa a un espai més adient. Aquest canvi, amb una inversió prevista d’uns 8.000€, implicarà que es puguin veure totes les imatges que captaran les càmeres amb un videowall, que incrementarà la seva eficiència notablement. Així mateix, en breu es posarà en marxa un programa que permetrà geolocalitzar incidents, patrulles i agents, cosa que augmentarà també l’eficiència perquè es podran enviar els efectius policials més propers a l’incident que es detecti. Aquestes millores podrien estar operatives en un termini de 2 mesos.

També et pot interessar

Comentaris