La CUP demana dignificar la memòria de tres activistes antifeixistes i antifranquistes

12/03/2024 - 11:16h

Presentarà una moció per honrar les figures de Puig Antich, Lluís Maria Xirinachs i Guillem Agulló

La CUP de Vilafranca presentarà al ple de la setmana que ve una moció per demanar la dignificació dels espais dedicats a dues figures rellevants de la lluita antifeixista i antifranquista com són Salvador Puig Antich i Lluís Maria Xirinachs i que es faci efectiva la petició de dedicar un carrer de la vila al jove independentista valencià assassinat per l’extrema dreta, Guillem Agulló.

Els cupaires consideren que aquests són tres exemples de persones que “mereixen un major respecte i dignitat per part de la nostra vila”, ja que actualment la memòria de Puig Antich es recorda al barri de la Girada amb una rotonda, i Xirinachs “té una plaça desemparada” també al barri de la Girada. Així mateix es recorda que fa molts anys que hi ha sobre la taula una proposta, presentada en forma de moció l’any 2008, que sol·licitava dedicar un carrer a Guillem Agulló i que mai s’ha dut a terme.

La portaveu de la CUP, Marta Soler, va indicar que demanaran que s’instal·lin plaques commemoratives a le splaces Puig Antich i Xirinachs i es busqui un carrer per dedicar-lo a Guillem Agulló en un termini que no superi els sis mesos. La voluntat és que l’Ajuntament utilitzi tots els mitjans al seu abast per fer-ho possible i que faci la difusió suficient per tal que arribi a la població.

També et pot interessar

Comentaris