El projecte Jove Baix Penedès celebra els 30 anys

El conseller de Joventut del Baix Penedès, Marc Palau, i el tècnic Daniel Bartra.
11/03/2024 - 16:27h

Va sorgir amb l’objectiu de treballar en xarxa entre l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès i els ajuntaments de la comarca.

El responsable polític de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), Marc Palau; i el tècnic de Jove Baix Penedès (JBP) Daniel Bartra han presentat aquest dilluns a l’Oficina Jove Baix Penedès del Vendrell els actes per commemorar els 30 anys del projecte juvenil JBP, creat el 1994 amb la voluntat de treballar en xarxa les polítiques de joventut del CCBP i els ajuntaments de la comarca. L’objectiu sempre ha estat el d’optimitzar recursos i serveis. 30 anys després, s’hi han implicat unes 170 persones i el conveni compta amb 12 dels 14 ajuntaments del territori, atès que el Vendrell i Calafell tenen àrees de Joventut autònomes i prou dimensionades.

Per bé que no està del tot detallat el programa de commemoració dels 30 anys de JBP, ja és una realitat el logotip dels 30 anys, dissenyat pel jove penedesenc Quim Sicart, que ja havia col·laborat prèviament en l’Aparador JOve i l’Hexàgon d’Art.

També està definida una exposició sobre aquestes tres dècades de JBP, la qual contindrà fotografies i altres elements i que, amb disseny de l’extècnic responsable de JBP, Hermini Mampel, visitarà els diferents municipis del Baix Penedès.

Un dels actes centrals de celebració es farà el 6 d’abril a l’Espai Jove de Cunit, a les 11h, i comptarà amb la presentació de l’exposició, un reconeixement als municipis que s’han implicat en el projecte i un vermut amb Aida i Júlia, en col·laboració amb l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP).

El segon gran acte commemoratiu tindrà lloc entre els mesos de setembre i octubre, amb una jornada cultural on se celebraran tallers per a joves, un sopar popular i un concert amb diferents músics joves, novament amb la col·laboració de l’AMBP.

D’altra banda, durant l’any hi haurà també jornades formatives de personal tècnic i polític sobre temes de joventut i activitats a les carpes de JBP a les diferents festes majors, amb un sorteig posterior a les xarxes socials.

També et pot interessar

Comentaris