Els Mossos detenen tres homes i desmantellen una plantació de marihuana en una casa a Gelida

11/03/2024 - 12:03h

Els agents van detenir una persona que cuidava la plantació i van intervenir 483 plantes de marihuana en el moment de l’entrada i registre del domicili.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilafranca del Penedès van detenir un home de 52 anys el 8 de febrer, i dos homes de 37 i 33 anys el 28 de febrer, per delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i falsificació de document públic.

La investigació es va iniciar a finals del mes de novembre de l’any 2023, quan els agents van rebre informació sobre una possible plantació de marihuana en una casa a la Urbanització Safari, de Gelida. Fruït d’aquesta informació, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia van poder fer comprovacions i van detectar una forta olor de marihuana, així com diversos aires condicionats i altres indicis que indicaven la presència d’una possible plantació.

Un mes després, el gener d’enguany, es va produir l’atac de tres gossos d’una raça considerada potencialment perillosa a una persona que estava passejant per Corbera de Llobregat, en una zona propera a la urbanització Safari. Els gossos van causar diverses lesions a la víctima de l’atac i van poder ser localitzats pels agents que es van adreçar diligentment al lloc dels fets.

Els Mossos d’Esquadra van poder localitzar els propietaris dels gossos, i van comprovar que eren també els inquilins de la casa investigada i que estaven utilitzant els gossos per protegir l’habitatge. Posteriorment i fruït de la investigació, els agents van esbrinar que els dos inquilins havien llogat la casa a una altra persona utilitzant documentació falsa.

Així mateix, els tècnics de la companyia elèctrica van constatar que el consum era molt elevat, incompatible amb un consum domèstic, i també l’existència d’una instal·lació clandestina.

Els agents van realitzar l’entrada i registre del domicili sota emparament judicial el dia 8 de febrer, i van localitzar 483 plantes de marihuana, així com estris i aparells necessaris pel cultiu de d’aquestes plantes. També van detenir un home que es trobava cuidant la plantació.

Els altres dos homes, llogaters de la casa, van ser localitzats i detinguts a Vilafranca del Penedès el dia 28 de febrer.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris