L’escola Vedruna Vilafranca participa en el projecte de construcció d’un minisatèl·lit

07/03/2024 - 16:30h

La iniciativa és de l’Agència Espacial Europea i consisteix a llençar l’aparell a 1.000 metres d’alçada i fer un experiment científic

Quatre equips d’alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Vedruna Vilafranca participen per primera vegada en el repte CanSat, organitzat per l’Agència Espacial Europea (ESA), treballant en un projecte espacial a petita escala: la construcció d’un CanSat.
Un CanSat és un minisatèl·lit de les dimensions d’una llauna de refresc que integra tots els components i subsistemes necessaris per realitzar una missió científica ( sensors, alimentació elèctrica, processador i sistema de comunicacions). Aquest satèl·lit es llançarà fins a una altitud de 1000 m amb l’ajut d’un coet i en el seu descens inicia la seva missió, la qual consisteix en l’execució d’un experiment científic, un aterratge amb paracaigudes i l’anàlisi de dades recopilades durant el descens.


Aquest projecte permet treballar de forma pràctica i interdisciplinar continguts de tecnologia, física, programació i altres disciplines científiques en funció de la missió que ha dissenyat cada equip.
Els quatre equips incorporen en el seu CanSat sensors que els permeten recollir dades de pressió, temperatura i altitud (missió primària), així com altres sensors que recolliran dades de la missió específica que ha dissenyat cada equip (missió secundària), aquestes missions estan relacionades amb la meteorologia, la salut i la contaminació, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris