Alumnes de l’IES Alt Penedès i del Sant Josep col·laboren amb el Rebost Solidari

07/03/2024 - 12:14h

Ho fan a través del projecte d’aprenentatge i servei ‘D’on ve el que mengem?’.

Alumnat de 3r d’ESO de l’institut Alt Penedès i del col·legi Sant Josep de Vilafranca han participat en el projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) D’on ve el que mengem? El cost ecosocial de l’alimentació, realitzant diverses tasques de recol·lecció i plantació de fruites i verdures a l’espai municipal de l’Hort de Cal Gallina, amb destinació al banc d’aliments Rebost Solidari. Aquesta activitat, dinamitzada per la cooperativa L’Aresta i amb el suport de la Diputació de Barcelona, incideix en les accions que contribueixen a mitigar el canvi climàtic des de l’alimentació, consumint productes locals i de temporada.

Durant el mes de gener, l’alumnat del col·legi Sant Josep ha collit un total de 30 kg de taronges i llimones, i 10 kg de bledes i cols, que han portat fins al Rebost Solidari. Al febrer s’han realitzat tasques de plantació d’hortalisses, a càrrec d’alguns grups d’alumnes de l’institut Alt Penedès. Aquests aliments també serviran per donar a les persones usuàries del Rebost Solidari d’aquí a uns mesos.

L’Hort de Cal Gallina és un espai municipal on encara s’hi conserven els antics bancals on es feien les sembres per produir planter. Actualment, entitats com Mas Albornà i Germanes Hospitalàries hi gestionen un petit hort que aporta beneficis terapèutics. També s’hi troba el viver forestal de l’ADF La Carrerada i s’hi desenvolupen diferents activitats i projectes d’educació ambiental.

També et pot interessar

Comentaris