Convocatòria d’ajuts per a l’accés als Casals d’Estiu, que enguany donaran cobertura a tots els barris

04/03/2024 - 13:55h

L’Ajuntament de Vilafranca destinarà 70.000€ en ajuts municipals per garantir l’accessibilitat i la inclusivitat als casals d’estiu.

Des d’aquest dilluns 4 de març, l’Ajuntament de Vilafranca obre una nova convocatòria pública d’ajuts econòmics adreçats a famílies per accedir als Casals d’Estiu, organitzats per les Associacions de Famílies d’Alumnat (AFAs) en conveni amb l’Ajuntament.

La presentació de la convocatòria l’ha presentat aquest migdia la regidora d’Esports, Gemma Romeu, que ha remarcat que l’objectiu d’aquesta línia d’ajuts és “garantir que tots els infants, independentment de la seva situació econòmica, puguin gaudir d’una experiència de lleure educatiu de qualitat durant les vacances d’estiu”. L’ajut subvenciona una part o la totalitat del cost de la inscripció als casals d’estiu en funció de diversos criteris de valoració de les sol·licituds, com ara la renda de la unitat familiar o criteris socials.

Els ajuts es poden sol·licitar telemàticament, a través de la pàgina web de l’Ajuntament https://vlf.cat/casalsestiu24, o de manera presencial amb cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (planta baixa de la Casa de la Vila) fins al 22 de març. Les famílies que ho requereixin podran tenir suport i acompanyament per tal de poder formalitzar el tràmit, tant des de l’Ajuntament (Serveis Socials i OAC) com des dels propis centres educatius, on s’ha enviat tota la informació perquè la traslladin a les famílies.

Gemma Romeu ha destacat que és important avançar la convocatòria perquè “les famílies sàpiguen amb temps per quantes setmanes podran comptar amb els ajuts municipals, en el moment de fer les inscripcions als casals d’estiu”.

Un casal d’estiu més, a l’escola Pau Boada

El proper estiu Vilafranca comptarà amb un total de cinc casals d’estiu que es duran a terme a les escoles Dolors Piera, Cristòfor Mestre, Baltà Elias, Estalella i Graells i enguany, com a novetat, també a l’escola Pau Boada. La regidora Gemma Romeu remarcava aquest fet “que no es donava des de l’any 2021 i que permetrà donar cobertura a tots els barris de Vilafranca. Des del Servei d’Educació i les AFAs hem posat tot el nostre esforç perquè hi hagués un casal d’estiu a l’Espirall, que considerem molt necessari per als infants i joves d’aquest barri que no comptaven amb cap oferta de lleure educatiu”. La col·laboració entre l’Ajuntament i les AFAs de diversos centres educatius de la vila, a qui la regidora ha volgut agrair la seva implicació, es veurà concretada en breu amb la signatura dels convenis corresponents.

Arribar a uns 270 infants i joves

La regidora d’Educació explicava que l’Ajuntament preveu destinar un total de 70.000€ en ajuts municipals per garantir l’accessibilitat i la inclusivitat als casals d’estiu. L’any passat se’n van beneficiar 196 infants i joves i enguany s’estima que es podria arribar a uns 250/270.

El conveni, a banda de garantir un sistema d’ajuts econòmics per a les famílies amb menys recursos econòmics, també preveu una dotació econòmica important per a la contractació de vetlladors/es per garantir que els infants i joves amb necessitats educatives especials gaudeixin d’un servei de qualitat i ajustat a les seves necessitats.

Els casals d’estiu tenen lloc habitualment el mes de juliol i algun casal s’allarga fins a la primera setmana d’agost, són per a infants i joves de 4 a 16 anys i hi pot accedir tothom, estigui escolaritzat o no en el centre on té lloc el casal d’estiu.

La regidora d’Educació, Gemma Romeu, ha destacat la importància que l’oferta de casals d’estiu sigui diversa, àmplia i de qualitat i que arribi a tots els barris de la vila per tal d’adequar-se al màxim a les necessitats de les famílies. “Els casals d’estiu no només ofereixen diversió i entreteniment, sinó que també representen un entorn enriquidor infants i joves poden aprendre, créixer i relacionar-se entre iguals, així com desenvolupar habilitats socials i emocionals essencials per al seu creixement personal”, ha afirmat Romeu.

Amb aquesta convocatòria, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès fa palès el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats, i el benestar de tota la ciutadania, especialment infants i joves, tot contribuint a construir una ciutat més inclusiva i cohesionada. També es posa en valor la col·laboració amb les AFAs, tot treballant des d’una perspectiva d’Educació 360, que connecta agents i espais educatius del municipi.

També et pot interessar

Comentaris