Junts denuncia la falta de compromís de la Generalitat amb l’Alt Penedès en els pressupostos 2024

29/02/2024 - 18:09h

La mitjana d’inversió per habitant és 100 euros menor que al conjunt de Catalunya

Junts Alt Penedès ha sortit a denunciar el projecte de pressupostos de 2024 que ha anunciat el govern de la Generalitat. Els juntaires assenyalen que “després de conèixer l’acord entre el PSC i ERC per tal d’aprovar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any en curs, hem tornat a comprovar que els comptes evidencien una total falta de compromís amb la comarca de l’Alt Penedès i també per extensió a la Vegueria Penedès”

La formació explica que “a la comarca de l’Alt Penedès es destinaran un total de 16,7 milions d’euros, el que representa una mitja de 148,89 euros/persona. Si bé la mitjana a Catalunya és de 248,00 euros/persona. Com a definició seguirem un any més, molt per sota de les necessitats reals de la comarca i de la Vegueria amb els 166,00 euros/persona. En aquest sentit, la vegueria Penedès és l’àmbit territorial amb menys inversió per càpita de Catalunya”.

La crítica juntaite també recorda que “no s’ha incorporat cap inversió de millora per la comarca en el plec de l’acord i no s’ha tingut en compte cap dels problemes que dia rere dia patim els habitants d’una comarca oblidada tant pel PSC com per ERC. No existeix cap partida destinada a millorar el deficient servei de transport de persones, ni per incrementar la seguretat dels nostres conciutadans amb més efectius de mossos, ni es parla d’Universitat, ni de suport a la pagesia, on el problema de la sequera és especialment dur amb el sector vitivinícola, ni de carreteres, ni de l’ús del català a casa nostra, oblidant-se d’avançar cap a la sobirania plena del país, etc”

Per últim, el partit recorda que “des de Junts per Catalunya, vàrem presentar al govern més de 100 propostes d’inversió, amb una visió territorial i en clau de millora de la qualitat de vida dels nostres veïns, que no s’ha tingut en compte”

També et pot interessar

Comentaris