El ple de la Bisbal del Penedès aprova destinar 1,3 milions d’euros a inversions i altres despeses

El ple de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès celebrat aquesta setmana. (Foto: Ajuntament de la Bisbal)
29/02/2024 - 15:25h

En la sessió municipal de dimarts va tirar endavant per unanimitat una modificació de crèdit per import d’1.298.569,20 euros

El ple de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va aprovar dimarts, per unanimitat, una modificació de crèdit d’1.298.569,20 euros per fer front a inversions i altres despeses. L’alcaldessa, Agnès Ferré, ha explicat: “La bona gestió política i tècnica, juntament amb l’increment d’ingressos provinent de les dues zones industrials, fan que no apugem impostos i que puguem destinar el romanent de tresoreria de l’any passat a fer més inversió al municipi”.

Així, 1.193.352,22 euros de la modificació de crèdit prové del romanent de tresoreria del 2023, mentre que 64.000 € són d’una subvenció nominativa de la Diputació de Tarragona per al camí per a vianants al Priorat de la Bisbal i 42.216,98 €, del fons de contingència.

Pel que fa a les inversions i despeses on es destinaran els diners aprovats, són les següents:

Obres de la Fassina. A proposta de les regidories d’Urbanisme i Cultura, s’afegeixen 640.402,93 €a la partida que inclou el que queda pendent d’executar de les obres que van començar l’any passat, incloent la modificació del projecte de desembre per reforçar la torre.
Pressupostos Participatius 2023. A proposta de la Regidoria de Participació ciutadana, s’hi incorporen 2.719,55 €. Per al 2023 la partida destinada als Pressupostos Participatius era de 72.000 €. A final d’any, amb tots els pressupostos de les propostes guanyadores, el total ascendia a 74.719,55 €, i per això s’incrementa aquesta partida.
Aparcament definitiu de la Riba. A proposta de la Regidoria d’Urbanisme, s’afegeixen 57.000 € a la partida, perquè quedi amb un total de 166.710,42 €.
El total de la partida inclou els següents pagaments: l’aparcament provisional actual, la redacció del projecte i l’execució del projecte definitiu; la compra de la part de la parceŀla i despeses de notaria i impostos.
Franges forestals. A proposta de la Regidoria de Medi ambient s’afegeixen 23.121,42 € a la partida, que queda amb un total de 53.121,42 €. Es faran franges forestals a la Pineda de Santa Cristina i es farà el manteniment de les franges de Can Gordei, fetes els anys anteriors.
Inversió per als ordinadors de l’escola. A banda del conveni amb l’escola per al material escolar dels alumnes per al curs 2023/24, la Regidoria d’Ensenyament proposa crear aquesta partida d’inversió, com a annex al conveni, amb 5.000 € per dotar l’escola de nous equips informàtics.
Camí del Priorat. Es destinen 262.378,13 € a proposta de la Regidoria de Barris. Aquest camí sortirà del nou aparcament de la Riba fins al Priorat. El projecte disposa d’una subvenció nominativa de 64.000 € de la Diputació de Tarragona. Les obres s’executaran enguany.
Monument als donants de sang. Amb una dotació de 5.459,52 €, a proposta de la Regidoria de Sanitat. A principis d’aquest any ha arribat el pressupost per al monument als donants de sang, que anirà a càrrec d’una artista bisbalenca. Des de l’Associació de Donants de Sang del Baix Penedès es va soŀlicitar a l’Ajuntament de la Bisbal que acollís aquest reconeixement social per als donants de sang.
Desfibriŀladors. Als locals socials i al pavelló municipal s’hi invertiran 14.520 €, a proposta de la Regidoria de Barris. Es tracta d’una proposta del 2023 que ha arribat a principis d’aquest 2024. S’instaŀlarà un desfibriŀlador a cada local social (Priorat de la Bisbal, la Miralba, Can Gordei i l’Esplai) i un al pavelló esportiu municipal. A més, s’actualitzarà el que ja hi ha a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. A més, es faran sessions de formació.
Assignació als grups polítics amb 2.400 €. En aquesta modificació s’inclou la proposta que va fer el grup de La Bisbal Decideix de 50 €/mes per grup i 25 €/mes per cada regidor/a del grup. Els grups de Compromís, PSC i ERC han renunciat a aquesta assignació, tal com ja van manifestar en el Ple ordinari del mes de desembre.
Compra de dos vehicles. 22.400 € i 30.800 €, a proposta de la Regidoria de Via pública. Aquests vehicles substituiran els vehicles actuals de la brigada municipal i el Servei d’Informació i Inspecció municipal.
Adquisició d’un equip de so i equips informàtics. Amb una dotació de 10.929,23 €.
Nova tanca a la piscina municipal. Dotació de 48.029,74 €, a proposta de la Regidoria d’Esports. Es canviarà una part malmesa, fent-la més segura i resistent.
Zona de refugi climàtic a la plaça Pau Casals. 31.381,35€, a proposta de la Regidoria de Cultura. Els refugis climàtics s’han definit com a espais que proporcionen confort climàtic i que s’activen en situació d’emergència generada per la calor. A la plaça Pau Casals s’hi organitzen diverses activitats durant tot l’any, especialment a la primavera i a l’estiu. Amb aquest import s’hi instaŀlarà un sistema de veles.
Equipaments. Al parc de la Miralba (a la parc del costat del local social) s’hi destinaran 32.000 €, a proposta de la Regidoria de Barris, en un projecte que treballen conjuntament la Regidoria de Barris i l’Associació de veïns de la Miralba.
Màquina de reciclatge de plàstic. S’ubicarà a l’institut bisbalenc, amb un cost de 12.100 €. Des de la Regidoria de Residus es fomenta la necessitat d’adquirir bons hàbits de reciclatge per part de l’alumnat de l’institut. Per aquest motiu, s’hi instaŀlarà una minideixalleria que recompensarà els estudiants de l’institut Coster de la Torre quan reciclin llaunes i ampolles de plàstic. Quan cada estudiant recicli, li sortirà un tiquet que podrà bescanviar per productes dels comerços locals que s’hi adhereixin.
Despeses de personal municipal. S’hi incorporen 97.927,53 €. Aquesta modificació es fa per dos motius: per aplicar uns nous intervals als nivells de complement de destinació dels treballadors municipals i ajustar l’organigrama de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès a la realitat i a les necessitats actuals.

També et pot interessar

Comentaris