La renovada avinguda Catalunya estarà acabada per les Fires de Maig

27/02/2024 - 11:30h

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, visita aquesta setmana al barri de Sant Julià en el marc de l’Alcaldia de Proximitat.

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, visita aquesta setmana al barri de Sant Julià en el marc de l’Alcaldia de Proximitat. Aquesta serà la darrera visita de barri de Francisco Romero com alcalde de Vilafranca, després que el passat mes d’octubre vagi iniciar el projecte d’Alcaldia de Proximitat visitant el barri de la Girada. L’alcalde serà a Sant Julià les tardes des d’aquest dilluns dia 26 fins a dijous 29 de febrer. Hi serà acompanyat d’altres membres de l’equip de govern i de l’equip tècnic municipal.

Aquest dilluns dia 26 l’alcalde es va reunir amb la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes i dimecres 28 hi haurà la trobada temàtica amb el veïnat en què es tractarà sobre propostes de millora, espai públic i seguretat i convivència. La trobada tindrà lloc a les 19,30h a l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Julià, a la plaça de la Sardana.

Francisco Romero té agendades també visites a establiments comercials i de serveis, comunitats de propietaris que han sol·licitat reunió, i també equipaments del barri, com el Mercat Sant Salvador.

Amb la visita a Sant Julià, Francisco Romero finalitzarà aquesta primera ronda del projecte Alcaldia de proximitat a tots els barris de Vilafranca on s’ha recollit propostes, suggeriments i queixes del veïnat i de les associacions veïnals. L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet de la resposta del veïnat en aquestes visites. “Hem tingut molta assistència a les trobades de gran format i les trobades més de petit format amb persones individuals i comunitats de veïns les anem programant perquè tenim molta demanda. Ja estem preparant el retorn de les propostes rebudes als barris. La Girada i el Molí d’en Rovira ja els tenim preparats i estem treballant en les de l’Espirall”, ha comentat.

L’avinguda Catalunya, a bon ritme

Coincidint amb el primer dia d’Alcaldia de proximitat a Sant Julià, FranCisco Romero ha convocat els mitjans de comunicació a l’avinguda Catalunya, que des del mes de gener està en obres de reurbanització, per exposar l’estat d’aquest projecte i d’altres actuacions municipals en execució o previstes al barri.

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament continua amb la voluntat d’anar “renovant de forma integral aquelles vies públiques que fan de connectors entre barris i amb equipaments com és el cas de l’avinguda Catalunya, que enllaça el barri de Sant Julià amb l’Auditori Municipal, l’Alberg, la Fassina i la Zona Esportiva i Firal”. Romero ha explicat que l’obra, “molt reclamada pel veïnat” es va iniciar després de Reis i donat el bon ritme dels treballs, la previsió és que per les Fires de Maig la major part del projecte ja estigui acabada i que tan sols restin alguns detalls. La reurbanització integral de l’avinguda, que inclou tant el passeig del costat dels habitatges com la vorera del parc de Sant Julià, té un pressupost d’uns 957.000 euros, 257.000 dels quals corresponen a la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua que executa Aigües de Vilafranca.

L’actuació consisteix en la renovació integral del paviment, l’augment de la superfície naturalitzada amb incorporació de parterres amb plantes de poca alçada, la renovació de l’arbrat existent, la instal·lació de reg per al nou arbrat i jardineria, la substitució i millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, la reorganització i augment del mobiliari urbà i la senyalització dels espais destinats a carril bici i al pas de vianants. Tot plegat seguint criteris de sostenibilitat, d’aprofitament dels recursos hídrics i d’eficiència energètica.

L’alcalde ha recordat també que en una actuació vinculada a aquest projecte, al parc de Sant Julià a finals d’any s’hi van instal·lar nou paviment i nous elements i mobiliari urbà a la zona de jocs infantils amb un pressupost de més de 40.000 euros.

Carrer Sant Antoni

Un altre projecte de renovació integral que s’està executant al barri de Sant Julià és al carrer Sant Antoni. Aquestes obres també van començar al mes de gener i segueix els mateixos criteris que l’avinguda Catalunya, és a dir, renovació de la xarxa d’aigua i també en aquest cas de clavegueram i reurbanització posterior. En aquest cas el pressupost és d’uns 291.000 euros, dels quals 201.000 corresponen a xarxa d’aigua i clavegueram. La previsió és finalitzar les obres el proper mes d’abril. El projecte de reurbanització preveu plataforma única amb prioritat per als vianants, que veuran ampliat l’espai de voreres.

Les actuacions tant l’avinguda Catalunya com el carrer Sant Antoni estan incloses en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Vilafranca.

Una altra actuació amb obres ja executades i ja en funcionament és l’arranjament i condicionament funcional del local de l’Associació Veïnal de Sant Julià, a la plaça de la Sardana. A finals d’estiu passat s’hi van fer obres per dotar la sala polivalent d’un office, ampliar l’espai de magatzem, la pavimentació de la sala polivalent amb parquet, es va dotar de serveis sanitaris  amb un bany adaptat, lavabos i safareig i es van substituir els tancaments exteriors de la sala Jaume Palau. Tot plegat amb un pressupost de 48.000 euros.

Nou edifici per a l’escola Baltà Elias

En un altre ordre de coses, Francisco Romero ha explicat que recentment la regidora d’Educació, Gemma Romeu, ha mantingut una reunió amb la directora dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat per demanar concreció sobre els terminis d’execució del nou edifici de l’escola Baltà Elias, ja que l’edifici actual requereix una renovació total. Els SSTT van informar la regidora que el projecte de construcció de la nova escola s’ha encarregat a la Direcció General d’Infraestructures i que això pot accelerar els terminis. Tot i així, consideren que es trigarà encara entre 2 anys i 2 anys i mig a iniciar-se les obres. L’alcalde ha explicat que des de l’equip de govern “seguirem insistint davant el Departament d’Educació de la Generalitat perquè els terminis s’accelerin al màxim i pugui executar-se el projecte de la nova escola Baltà Elias al més aviat possible”.

Cal recordar que el nou edifici es construirà en el mateix solar, amb una inversió de 7.635.824€, per substituir l’actual, que presenta diverses patologies. Per tant durant un temps haurà conviure l’activitat docent amb les obres.

El carrer Santa Margarida i els Monjos, aquest mandat

L’alcalde ha apuntat que un altre carrer del barri que també es reurbanitzarà integralment en aquest mandat serà el carrer Santa Margarida i els Monjos. “Aquest carrer connecta la part més antiga del barri amb el Mercat Sant Salvador. És molt utilitzat pels vianants i les voreres no tenen les dimensions adequades i el seu estat és molt millorable”, ha afirmat.

També et pot interessar

Comentaris