Condemnen a sis anys i nou mesos de presó un home per apunyalar un menor a Vilafranca el desembre del 2021

Imatge de la rambla de Vilafranca a l’octubre, pocs minuts després de les deu de la nit, amb el toc de queda implementat. FOTO: Jose Paredes
27/02/2024 - 09:34h

El jutge conclou que el condemnat va començar una discussió i empentes amb els menors de forma gratuïta quan estaven a la rambla Sant Francesc.

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys i nou mesos de presó un home per temptativa d’homicidi per apunyalar greument un menor a Vilafranca del Penedès en una baralla al carrer fa més de dos anys. També hi havia acusat un altre home, denunciat per apunyalar un altre menor a la mateixa baralla, però ha quedat absolt per falta de proves. Un tercer acusat, de 14 anys, ja va ser condemnat a internar dos anys en un centre de menors. Els fets van ocórrer la matinada del 6 de desembre del 2021, quan l’ara condemnat i el menor es van apropar a un grup de joves al mig del carrer i van començar a colpejar-ne un. Un amic va voler defensar-lo però els agressors el van apunyalar “amb intenció de posar fi a la seva vida”, segons el jutge.

A la sentència, a la qual ha tingut accés l’ACN, el jutge conclou que el condemnat va començar una discussió i empentes amb els menors de forma gratuïta quan estaven a la cèntrica Rambla Sant Francesc. Els joves, de 16 anys, van entrar en una disputa per l’atac a un membre del grup.

Enmig de la baralla, un dels nois va voler defensar el seu amic i va ser apunyalat a l’abdomen i el gluti, amb afectació a òrgans vitals. El jutge destaca que les ferifes haurien pogut provocar-li la mort en qüestió de minuts degut a la pèrdua de sang.

L’acusació, exercida per Vosseler Advocats, destaca que aquest jove arrossega seqüeles estomacals que li impedeixen fer vida normal, i indica que va haver de canviar de municipi de residència perquè va rebre amenaces per no declarar en contra dels acusats. El jutge també ressalta aquestes amenaces a la sentència.

A part de condemnar-lo a sis anys i nou mesos de presó -en porta dos en ingrés preventiu-, també li prohibeix aproximar-se a la víctima menys de 1.000 metres i li imposa 5 anys addicionals de llibertat vigilada, així com el pagament de 70.000 euros d’indemnització.

Pel que fa al segon acusat jutjat en el mateix procediment, el magistrat diu que “no pot assolir amb convicció” la seva autoria perquè hi ha hagut un “cúmul de despropòsits” a l’atestat. La Sala recorda que una de les víctimes l’acusa d’haver-lo apunyalat quan intentava fugir, pero lamenta que hi va haver un “injustificable oblit de proves” que impossibiliten incriminar aquest acusat.

En aquest sentit, per exemple, assenyala que és “seriosament qüestionable” que no se sotmetés aquest detingut a una roda judicial de reconeixement. Davant la falta de proves, el jutge l’absolt i decreta que sigui posat en llibertat quan fa dos anys que és en presó preventiva.

També et pot interessar

Comentaris