La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, visita Pontons

22/02/2024 - 16:25h

L’alcalde Josep Tutusaus va aprofitar la visita per demanar una subvenció per a la digitalització dels comptadors d’aigua.

Dimarts la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret visitava Pontons acompanyada pel diputat Sergi Vallès en una recepció a càrrec de l’alcalde, Josep Tutusaus, juntament amb els regidors de l’equip de govern.

El recorregut es va iniciar amb una visita a les instal·lacions de l’ajuntament, on va tenir l’oportunitat de saludar els treballadors del consistori. A més, Moret va signar el llibre d’honor a la sala de plens, deixant constància de la seva presència i el suport a les iniciatives locals.

En una reunió posterior, es va fer un repàs exhaustiu de les inversions realitzades per la Diputació a Pontons en els darrers mesos tot destacant els futurs projectes significatius que s’estan treballant en col·laboració actualment al municipi. Com la construcció d’un parc infantil, l’habilitació d’un aparcament de caravanes i la instal·lació de dutxes a la piscina municipal. Projectes que no només milloren la infraestructura de Pontons, sinó que també reforcen la qualitat de vida dels seus habitants.

Un tema crucial que s’abordava durant la trobada fou la sequera i els seus efectes negatius en la indústria vitivinícola local i comarcal, un pilar fonamental de l’economia del Penedès. L’alcalde Tutusaus expressava la necessitat d’ajuts específics per a aquest sector, tan afectat per la manca d’aigua.

Per finalitzar, Josep Tutusaus també ressaltava la importància cabdal de la Diputació per a la viabilitat i el progrés dels pobles petits com Pontons i subratllava que sense el suport i els recursos proporcionats per la Diputació, seria inviable mantenir el nivell de serveis i infraestructures que garanteixen el desenvolupament local i el benestar dels veïns. Aprofitant l’ocasió, l’alcalde va sol·licitart a la presidenta Moret la consideració d’una subvenció de la Diputació per a la digitalització dels comptadors d’aigua, una iniciativa que Moret es va comprometre a estudiar.

Posteriorment, la comitiva va fer una visita a les instal·lacions de l’ADF de Pontons. Aquesta part de la visita va ser clau per destacar la importància de les mesures de prevenció i actuació en casos d’emergències, així com la gestió dels recursos naturals i la protecció del medi ambient. La presència de diferents membres de l’ADF ha permès un intercanvi d’idees i experiències, posant en relleu el treball conjunt en la protecció i millora dels nostres espais naturals.

La visita reafirmava el compromís de col·laboració entre l’Ajuntament de Pontons i la Diputació de Barcelona. Des de l’Ajuntament es va valorar molt positivament aquesta oportunitat per reforçar els lligams institucionals i avançar en projectes per tal de continuar millorant la qualitat de vida dels pontonencs i pontonenques.

També et pot interessar

Comentaris