S’inicia la reparació de l’àngel penell del campanar de la basílica de Santa Maria

Fotografia de l’àngel penell antic que es guarda dins del campanar | Foto: Josep Maria Feliu
21/02/2024 - 09:43h

L’objectiu és redreçar-lo un any i mig després de l’esclafit del 31 d’agost del 2022 que va patir Vilafranca.

Després d’un any i mig de l’esclafit del 31 d’agost del 2022, aquesta setmana s’inicien les obres de reparació de l’àngel penell del campanar de la basílica de santa Maria. L’objectiu es redreçar-lo després de l’estat en que va quedar per la intensitat de l’esclafit.

Per tal de realitzar aquests treballs caldrà muntar una bastida a la zona del rodador del campanar que permetrà observar de prop quins són els danys que va patir l’àngel i la zona de la coberta del campanar, i quina és la millor opció per redreçar-lo.

El pressupost d’aquesta obra és de 55.000€, una part aportada per l’ajuntament de Vilafranca, una altra pel Bisbat de sant Feliu i una part l’assegurança de l’edifici.

Al mateix temps també es repararà un altre dels elements que va malmetre l’esclafit, un dels pinacles del campanar sud de la façana, i que va caure damunt de la teulada, que també caldrà reparar.

Un cop finalitzin aquests treballs s’iniciarà la restauració de la façana nord, començant per la zona del campanar.

Les obres de la teulada van a càrrec de l’empresa Recop, i el projecte esta dirigit per Figuerola, Gavaldà i Romera arquitectes.

També et pot interessar

Comentaris