Alcaldes i regidors de Junts i Impulsem de l’Alt Penedès denuncien la mala gestió de la sequera

19/02/2024 - 15:50h

Adverteixen de les conseqüències pel sector vitivinícola

Junts per Catalunya i Impulsem el Penedès van congregar una setantena de càrrecs electes de l’Alt Penedès en una jornada d’estratègia municipal celebrada a Avinyonet del Penedès. En la sessió de treball, els electes van alertar que la mala gestió del Govern de la Generalitat amb la sequera està posant en risc el sector vitivinícola i van denunciar que la manca d’una planificació eficient està deixant perdre aquesta industrial fonamental pel país. 

El alcaldes i regidors van mostrar-se especialment crítics amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la seva manca de suport als municipis i van reclamar millorar l’eficiència d’aquest organisme. Els electes consideren que cal transformar l’Alt Penedès en una comarca amb un regadiu sostenible en un termini màxim de 5 anys. A més, advoquen per una Llei de Territori que abordi necessitats territorial i de serveis, questions relacionades amb la independència energètica i amb la millora de la xarxa de carreteres i transport en general. 

Aquest jornada de treball forma part d’una sèrie de 43 sessions estratègiques planificades, amb l’objectiu de coordinar l’acció política dels càrrecs electes i abordar els reptes més importants del país, abordant les necessitats tant generals de l’Alt Penedès com específiques de cada municipi. Durant les jornades s’estableixen mecanismes de coordinació entre les diferents institucions per impulsar iniciatives polítiques que responguin a aquestes prioritats.

A la reunió hi van participar alcaldes, regidors i caps de llista d’una setantena de municipis de la comarca de l’Alt Penedès. La jornada va comptar també amb la presència del secretari general de Junts, Jordi Turull; el responsable de política municipal, David Saldoni; el secretari general d’Impulsem el Penedès, Sergi Vallès; el diputat al Congrés, Eduard Pujol; la diputada al Parlament, Ester Vallès; el senador, Josep Lluis Cleries; i el president de la vegueria Xavier Vidiella, el comarcal Sebastià Moya, i el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch.

També et pot interessar

Comentaris