ERC Vilafranca proposa obrir la llosa amb usos provisionals per millorar la connexió entre barris

15/02/2024 - 11:04h

Els republicans presentaran una moció al ple per demanar que es faci un pas que uneixi el carrer del Comerç a l’alçada del carrer Cortina fins al Camp del Rolls.

Les obres de soterrament de la via del tren a Vilafranca és un dels reptes més grans que ha assumit Vilafranca en les darreres dècades. L’objectiu d’aquest enorme projecte fou unir les dues vilafranques que han hagut de patir durant molts anys la barrera arquitectònica de separació per mor de la via del tren primer i de les obres d’urbanització de la llosa posteriorment.

En els darrers anys s’ha pogut obrir i urbanitzar la zona que enllaça el barri de la Girada amb el Poble Nou i s’ha signat un conveni amb ADIF per acabar d’urbanitzar per una banda la part que resta per cobrir fins el pont de Moja i la part de l’estació i per l’altra la corresponent a la connexió entre el barri del Molí d’en Rovira i el Barri de la Barceloneta-Sant Magí amb el conseqüent accés al centre de la Vila.

El conveni signat pel cobriment total dona un marge de cinc anys a ADIF per iniciar les obres definitives d’urbanització i un marge de 3 a l’ajuntament per completar les actuacions dels carrers adjacents.

Ara des d’ERC Vilafranca es presentarà una moció al ple de dimarts que ve proposant que l’Ajuntament actuï per evitar perpetuar la situació actual de tancament de la zona que abarça des del carrer de Vilanova fins a tocar l’aparcament que voreja l’avinguda de Barcelona, un espai actualment encerclat per tanques i l’espera previsiblament llarga de l’actuació d’ADIF.

Xavi Vallès, regidor republicà ha exposat que “ens trobem a la recta final d’aquest gran anhel de tenir definitivament un espai obert i accessible per gaudir-lo i ocupar-lo de forma harmoniosa i adaptada a les noves necessitats de la ciutadania i a la vegada tenim també el repte imperiós de combinar aquesta obertura d’espais amb una solució intel·ligent i contemporània per la mobilitat dels vehicles que solucioni definitivament, i sense més pedaços, l’actual problema d’aparcament de la ciutat amb la imperiosa posada en marxa del pla d’aparcaments”.

Els republicans apunten però que fins que no estiguin en marxa aquests dos projectes vitals per mantenir el batec de la ciutat (la connexió entre barris i el pla de mobilitat i aparcaments), cal que s’elimini aquesta gran barrera arquitectònica a banda i banda de l’estació de trens que és el nucli de tot el projecte i la zona més sensible i de més pas de persones de la ciutat.

Els usos que l’Ajuntament pot impulsar provisionalment en aquest espai poden ser des d’instal·lar-hi mercats ambulants o per a desenvolupar-hi activitats de lleure, esportives, recreatives, culturals, sempre i quan els usos no dificultin l’execució de les obres previstes, ni requereixin obres o instal·lacions permanents.

La zona actualment tancada presenta un estat de deixadesa negatiu per la imatge de la ciutat, amb restes d’obra, material escampat, brossa acumulada que impacta encara més al estar al costat d’un espai recentment urbanitzat per al passeig i el gaudi de les persones.

També et pot interessar

Comentaris