Santa Fe del Penedès encara cinc projectes amb ajuts importants de la Diputació de Barcelona

Miquel Bernet, Jordi Bosch i Sergi Vallès, aquest divendres davant l’Ajuntament de Santa Fe del Penedès.
09/02/2024 - 12:36h

L’ens provincial, amb el diputat penedesenc Sergi Vallès com a impulsor, atorgarà 340.000 euros a una inversió global de 600.000 euros.

L’alcalde de Santa Fe del Penedès, Jordi Bosch, i el penedesenc Sergi Vallès com a diputat president de l’Àrea d’Infraestructures i Territori de la Diputació de Barcelona, han presentat aquest divendres una important inversió de 340.000 euros a càrrec de l’ens provincial, d’un global de 600.000 euros, amb què es preveu finançar el cost del conjunt d’intervencions per tirar endavant cinc projectes urbanístics i d’economització energètica al municipi durant aquest any 2024.

Jordi Bosch, acompanyat del segon tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Fe del Penedès, Miquel Bernet, ha agraït en nom del municipi l’ajut econòmic de la Diputació de Barcelona. Aquesta finançarà amb més de 22 milions d’euros un total de 47 inversions en més d’una vintena de municipis de les comarques de l’Alt Penedès, Garraf i Anoia. Santa Fe del Penedès, com apuntàvem, en rebrà 340.000 euros només pel que fa a actuacions per a aquest any.

Cinc projectes

L’alcalde de Santa Fe del Penedès ha explicat que, amb l’ajut principal de la Diputació de Tarragona i altres subvencions i dotacions econòmiques ja previstes, es destinaran 224.000 euros a la construcció d’una caldera de biomassa que donarà servei al centre cívic i els edificis escolars; també s’invertiran 161.000 euros a les obres de reurbanització del carrer Ponent i trams dels carrers Garbí i de les Escoles, a l’entrada del poble penedesenc; 84.000 euros aniran a les obres de renovació d’un tram de xarxa d’aigües al carrer Anselm Clavé; 73.000 euros serviran per a la instal·lació d’una planta fotovoltaica d’autoconsum que compartirà l’energia amb els diversos equipaments municipals; i, finalment, la Diputació de Barcelona aportarà diners per al finançament de 40.000 euros per a l’adquisició de terrenys a la zona de Ca la Balbina, d’unes 3 hectàrees i que permetrà, entre d’altres usos, habilitar-hi una zona d’aparcament per a dies de molta afluència de vehicles a la població.

940 euros per habitant

El diputat Sergi Vallès ha destacat la inversió econòmica fruit de l’acord entre el grup Impulsem el Penedès i el PSC al govern de la Diputació de Barcelona, la qual, segons diu, serà d’una mitjana de 940 euros per habitant. “D’entre els municipis que ho demanin, volem que tinguin aproximadament els mateixos euros per habitant. Cal evaluar la capacitat d’inversió en cada cas”, ha explicat Vallès, que al mateix temps que diputat amb delegació de govern a la Diputació de Barcelona és l’alcalde de Torrelles de Foix.

També et pot interessar

Comentaris