Presentació conjunta de l’ESO de tots els instituts de Vilafranca a l’alumnat de 6è de primària

08/02/2024 - 11:53h

La jornada es farà el 15 de febrer a l’auditori i s’adreça a l’alumnat de 6è de primària i les seves famílies.

L’Ajuntament de Vilafranca organitza per primera vegada una presnetació conjunta dels estudis de secundària per a l’alumnat de 6è de Primària i les seves famílies. Aquesta fórmula substituirà a les reunions que cada centre feia de manera individual per oferir una informació coordinada i visibilitzar el treball comú. La jornada conjunta tindrà lloc el dijous 15 de febrer a l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa a les 18.30h i està organitzada pels instituts de la vila, els Serveis Territorials d’Educació al Penedès i l’Oficina Municipal d’Escolarització.

L’objectiu és presentar els diversos projectes educatius de centre de manera col·laborativa i defensar un sistema educatiu en el territori que vol ser inclusiu i que garanteix la igualtat d’oportunitats. Posteriorment, cada institut oferirà una jornada de portes obertes que es convertirà en una visita a les instal·lacions del centre i servirà, també, per mostrar els seus projectes més específics.

L’aforament de la jornada conjunta a l’auditori municipal és limitat. Les famílies de 6è de primària que hi vulguin assistir poden recollir la seva entrada els dies 13 i 14 de febrer de 9 del matí a 2 de la tarda i de 4 de la tarda a 8 del vespre a l’Oficina Municipal d’Escolarització situada al carrer Amàlia Soler núm. 29, de Vilafranca del Penedès. Cada família podrà recollir un màxim de dues entrades.

Les famílies que presentin la preinscripció per a un institut de Vilafranca i que provinguin d’una escola adscrita tenen prioritat a l’hora d’accedir a la plaça respecte a les que venen de centres no adscrits. L’objectiu d’aquesta mesura és que l’alumnat de les escoles públiques tingui garantit el mateix dret que té l’alumnat dels centres concertats, el qual té assegurada la continuïtat de primària a secundària al centre de procedència.

Els cinc instituts de Vilafranca tenen adscrites totes les escoles públiques d’onze municipis de la comarca per garantir la continuïtat pedagògica en les dues etapes. Els onze municipis d’aquesta zona educativa son: Avinyonet del Penedès, La Granada, Les Cabanyes, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pacs, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Santa Fe del Penedès, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès.

Per tant, totes les escoles públiques d’aquests municipis estan adscrites als cinc instituts de Vilafranca, i tot l’alumnat que prové d’aquestes escoles té prioritat per aconseguir una plaça a 1r d’ESO als institut de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris