ERC Vilafranca proposa una Taula municipal de Seguiment Permanent per la sequera


Els republicans presenten un seguit de propostes per avançar cap a una política d’aigua potent
Davant l’anunci del passat 1 de febrer del govern de la Generalitat d’aprovació de l’estat d’emergència per sequera a diversos territoris del país, entre els quals Vilafranca, ERC ha reclamat per Vilafranca un pla de sequera propi que aposti per l’estalvi, l’eficiència, l’aprofitament i la regeneració d’aigua per poder fer front al repte que implica l’emergència per sequera.
Un escenari que pels republicans fa que sigui l’hora d’unir sinèrgies i transmetre a la ciutadania que el govern de Vilafranca té un rumb consensuat per gestionar qualsevol situació actual o futura. “A Vilafranca comptem amb una gestió pública de l’aigua, un element importantíssim i que no
es pot perdre, i per tant amb les eines per anar fent seguiment constant de les mesures i
l’evolució”, assenyala el portaveu Pere Sàbat que continua assegurant que “des de la corresponsabilitat i la unitat de tothom ara ens cal anar tots en la mateixa direcció i instaurar una taula de sequera de Vilafranca” que pels republicans ha de comptar amb els grups municipals, el servei de medi ambient, l’empresa municipal d’aigua, la mancomunitat i els serveis territorials d’acció climàtica del Penedès.
En aquest sentit el grup republicà presentarà al ple de febrer una moció per la implementació d’aquesta taula, així com de diferents mesures que, diuen, seran positives per la vila. Per exemple la monotorització diaria de l’estat de la xarxa d’aigua i de les reserves existents a la vila; l’impuls d’un pla per lluitar contra les fuites; establir un canal de comunicació on l’ajuntament traslladi informació rellevant a la ciutadania i consells d’estalvi d’aigua; o elaborar un diagnosi de les infraestructures que necessita Vilafranca.
Suport a la pagesia
Finalment des d’Esquerra també s’ha donat suport al sector de la pagesia del Penedès que es troba mobilitzat per reivindicar preus i treball dignes. En aquest sentit han remarcat la importància d’oposar-se als tractats comercials amb tercers països a nivell europeu que perjudiquen el camp català i que els situa en una posició de discriminació en relació als productes d’aquests països. Una defensa també en polítiques d’accés a la terra, en la simplificació administrativa, per un mercat comú europeu en igualtat de condicions; en una política agrària comuna descentralitzada i que per tant augmenti els recursos a Catalunya i per seguir avançant cap a la sobirania alimentària, l’equilibri territorial, la conservació del
paisatge i la lluita contra el canvi climàtic.