El Centre Excursionista Penedès acostarà la situació d’emergència climàtica a les escoles

01/02/2024 - 14:00h

Acord amb la Fundació Kilian Jornet

Davant la greu situació d’emergència climàtica la Secció Penedès Verd del Centre Excursionista del Penedès ha organitzat diverses accions per conscienciar a les generacions més joves. El projecte pretén posar sobre la taula la situació d’emergència climàtica des de la pedagogia.

Sota el nom sostenibilitat, educació i esport en el medi ambient com a projecció del territori -Penedès Verd, el projecte té una clara intenció de conscienciar sobre la sostenibilitat a la comarca, i amb l’objectiu d’arribar sobretot als infants.

Aquesta setmana s’ha presentat el projecte, així com les parts implicades. Per una part, la Fundació Kilian Jornet i l’empresa Grup Carles permeten tenir una expertesa en crear una unitat didàctica per treballar l’emergència climàtica a centres educatius com l’escola Cristòfor Mestre, Mas i Parera, Montagut i Vedruna.

El projecte pretén donar a les escoles un material de qualitat i enfocat a les necessitats educatives actuals. Des de la Fundació Pinnae i l’Ajuntament de Vilafranca donen suport a la iniciativa perquè sigui una realitat i es pugui donar un impuls a la conscienciació i el respecte a la natura que ens envolta.

A més de la presentació, es va dur a terme una taula rodona sobre sostenibilitat al territori entre Penedès Verd (Joan Garcia, Joan Morera i Eduard Rovira), la tècnica de medi ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Marta Vallès, la Coordinadora del Projecte Educatiu de la Fundació Kilian Jornet, Núria Burgada i el director de la consultoria en sostenibilitat del Grup Carles, Raúl Antunez.

També s’organitzarà una jornada de recollida de residus pel territori oberta al públic. Es durà a terme el dia 12 de maig i el camp d’actuació està pendent de determinar segons els estudis del territori que es realitzin i els punts d’acció més problemàtics que es localitzin. Al llarg de les trobades que s’han desenvolupat fins a dia d’avui hi han participat 579 persones i s’han recollit 16,2 tones de
residus entre sis municipis de l’Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris